Литва ще иска въвеждането на нови санкции срещу Русия и

...
Литва ще иска въвеждането на нови санкции срещу Русия и
Коментари Харесай

Литва иска нови санкции за Русия и Беларус

Литва ще желае въвеждането на нови наказания против Русия и Беларус. Решението е поради желанието да се разположат тактическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус.

В публично изказване на Министерството на външните работи на Литва се споделя, че страната вижда това като следващ опит на два непредсказуеми диктаторски режима да заплашват своите съседи и целия европейски континент.

" Това са обезверени стъпки на Путин и Лукашенко, ориентирани към основаване на нова вълна от напрежение и дестабилизация в Европа. Подобни дейности в допълнение въвличат Беларус във война с Украйна и борба с демократичния свят ", се споделя в известието.

Беларус е спомагателен рисков фактор за Балтийския район, защото губи своя суверенитет, поддържа и оказва помощ на съветската експанзия, а също по този начин от ден на ден се интегрира в съветските военни проекти.
 Полша: Русия пробва да въвлече Беларус във войната
Полша: Русия пробва да въвлече Беларус във войната

И Варшава осъди изказването на Путин за нуклеарните оръжия

" Заедно с евроатлантическите си сътрудници Литва ще реши по какъв начин да отговори на тези милитаристични проекти на съветския и беларуския режим. Като една от ответните ограничения, Литва ще призове за приемането на нови наказания ", добави министерството.

Припомняме, че Полша и Украйна към този момент осъдиха изказването на съветския президент Владимир Путин и оповестиха, че Беларус е пленник на нуклеарните му упоритости. Според тях, това е метод Москва да въвлече Минск във войната. 

НАТО и Европейски Съюз оповестиха решението на Москва за неразумно. 
 Литва желае освен изтребители, само че и Противовъздушна отбрана за източния фланг на НАТО
Литва желае освен изтребители, само че и Противовъздушна отбрана за източния фланг на НАТО

Отбраната на балтийските страни би трябвало да се основава и на " надеждни сили на място "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР