Литва разшири обхвата на забраната за стоки, транспортирани през нейната

...
Литва разшири обхвата на забраната за стоки, транспортирани през нейната
Коментари Харесай

Литва забрани транзита на още стоки за Калининградска област

Литва разшири обсега на възбраната за артикули, превозени през нейната територия към съветската Калининградска област на Балтийско море , съобщи Ройтерс.

От тази заран бе неразрешен транспортът към тази съветска територия на бетон, дървени произведения, алкохол, както и на химикали на алкохолна основа , съобщи представител на литовските митнически управляващи.

Литва постанова рестриктивните мерки в осъществяване на следващия пакет от наказания на Европейския съюз против Русия , който влезe в действие поради продължаващата съветска експанзия в Украйна. 

В петък ръководещите в Москва предизвестиха Литва и Европейски Съюз, че може да подхващат " тежки ограничения ", в случай че не бъде възобновен преносът на някои артикули от и до Калининград " през идващите няколко дни ".

На този декор в редица страни се усилват опасенията, че Русия може да удължи периода, в които е спряно подаването на природен газ по газопровода " Северен поток-1 ". То е прекъснато от през днешния ден за 10 дни заради планувана техническа профилактика на оборудването, осведомиха от Москва.

Калининградска област, която граничи с Полша и Литва, разчита на доставки от Русия през литовска територия. В средата на юни държавното управление във Вилнюс забрани директния транспорт на редица артикули, попадащи под глобите на Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР