Литва потвърди готовността си да участва активно във възстановяването на

...
Литва потвърди готовността си да участва активно във възстановяването на
Коментари Харесай

И Литва потвърди готовността си да участва активно във възстановяването на Украйна

Литва удостовери готовността си да взе участие интензивно във възобновяване на Украйна. Това се споделя в общо изказване на украинския президент Володимир Зеленски и литовския му сътрудник Гитанас Науседа, представен от организация Укринформ.

Литва приветства Плана за възобновяване и развиване на Украйна, показан на конференцията за възобновяване на Украйна на 4 и 5 юли тази година в швейцарския град Лугано, и удостоверява готовността си за интензивно присъединяване във възобновяване на страната, се споделя в изказването.

Науседа увери, че Литва интензивно ще спомага за бързото даване на Украйна от демократичните интернационалните сътрудници на всички типове помощ на непрекъсната и дълготрайна основа.

Вилнюс удостовери готовността си да даде на Украйна цялата допустима помощ в подготовката за идния преговорен развой за присъединение към Европейския съюз в сходство с рекомендациите на Европейската комисия.

Отбелязва се, че Украйна и Литва интензивно ще си сътрудничат за усилване на натиска върху Русия като страна агресор.

Президентът на Литва дойде на посещаване в Киев в Деня на украинската държавност през вчерашния ден. От трибуната на украинския парламент той съобщи, че Литва ще се стреми договарянията за присъединение на Украйна към Европейски Съюз да стартират в най-скоро време, означи Укринформ.

Литва дава на Украйна нов пакет военна помощ, който включва муниции и 10 бронирани машини, сподели Науседа.

Той означи, че Литва е предоставяла военна помощ на Украйна както при започване на пълномащабната инвазия, по този начин и през идващите месеци.

Литва в никакъв случай няма да се умори да оказва помощ на Украйна и няма да допусне разпалената от Русия война да се трансформира в нещо всекидневно. Тя няма да разреши и на това и на другите - както на Запад, по този начин и на Изток, даде обещание Науседа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР