Литва обяви руската попзвезда за персона нон грата за период

...
Литва обяви руската попзвезда за персона нон грата за период
Коментари Харесай

За 5 години: Филип Киркоров персона нон грата в Литва

Литва разгласи съветската попзвезда за личност нон грата за интервал от 5 години. Причината е поддръжката му за политиката на Москва в Крим.
Във вторник департамента по миграция по молба на външното министерство добави артиста към черния лист на чужденци, оито нямат право да влизат в страната, оповестиха от вътрешното министерство. Забраната влиза в действие от 19 януари. Външното министерство преди този момент изясни, че Киркоров е правил концерти в Крим, като по този метод е подкрепил политиката на Москва и незаконното анексиране на полуострова от Украйна. Киркоров планираше турне в Литва - Вилнюс и Клайпеда през юни.
 Запорираха сметките на Филип Киркоров Запорираха сметките на Филип Киркоров
Федералната данъчна работа на Русия наложи запор на сметките на артиста Филип Киркоров. Артистът е с блокирани сметки в " Сбербанк " и " С...
" Изпълнители, които поддържат окупацията на Крим не би трябвало да се толерират в нито една демократична страна. Ние имаме твърда позиция към сходни обществени фигури, затова нямахме никакви съмнения да прибавим Киркоров към листата на хората, които не са добре пристигнали в Литва ", разгласи вътре Агне Билолайте. Отбелязва се, че Киркоров има двойно поданство - съветско и българско, което го прави и жител на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР