Литва не планира да използва руската ваксина Спутник V срещу

...
Литва не планира да използва руската ваксина Спутник V срещу
Коментари Харесай

Премиерът на Литва: Спутник V е още едно хибридно оръжие на Русия

Литва не възнамерява да употребява съветската ваксина " Спутник V " против COVID-19. Това разгласи министър-председателката на прибалтийската страна Ингрида Шимоните.

" Казват, че " Спутник V " е добра ваксина, само че Путин не желае да я употребява за лекуване на руснаци - той я предлага на света като следващото хибридно оръжие " разделяй и владей ", написа Шимоните в " Туитър ", като добави, че " нито има вест тук, нито нещо положително за човечеството ".

They say, Sputnik V is good but Putin doesn’t care to use it as a cure for the Russian people - he offers it to the world as another hybrid weapon to divide and rule.

This is neither news nor good for mankind.
— Ingrida Šimonytė (@IngridaSimonyte)
" Не, не планираме (да използваме съветската ваксина), защото тази ваксина не е записана в никоя страна от Европейски Съюз . Европейската организация по медикаментите не я е оценявала, подобен ще е коментарът ", сподели тя пред кореспонденти.

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел на 5 февруари изрази вяра, че съветската ваксина против COVID-19 скоро ще бъде употребена в целия Европейски Съюз. По време на визитата си в Москва Борел сподели, че " Спутник V " била " добра ваксина за цялото човечество ".

На въпрос дали Литва ще закупи тази ваксина, в случай че бъде записана в Европейски Съюз, Шимоните отговори, че не може да се управлява от догатки.

" Европейската организация по медикаментите взема решение коя ваксина да се записва, а не господин Борел. Няма да има повече мнения по тази тематика, " Спутник " не е имунизацията, която сме присъединили в нашето портфолио за имунизация ", настоя тя.

Ваксината беше записана в Русия през август, като доста страни са заинтригувани да я закупят. Европейски Съюз подписа шест контракта за закупуване на 2 милиарда дози ваксина от разнообразни производители, само че досега са регистрирани единствено три разновидността. Европейската организация по медикаментите към момента не е получила поръчки за регистрация на имунизацията " Спутник V ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР