Литва изпраща войски към границата с Беларус заради наплива от

...
Литва изпраща войски към границата с Беларус заради наплива от
Коментари Харесай

Заради наплив от мигранти: Литва изпраща войски към границата с Полша и Беларус

Литва изпраща войски към границата с Беларус поради напора от мигранти, съобщи вътрешният министър на страната Агне Билотайте, оповестява Ройтерс.

Тя не посочи броя на войските, които ще бъдат изпратени към границите на Полша и Беларус.

Министерството на вътрешните работи даже е предложило на държавното управление да вкара изключително състояние във връзка със обстановката, обвързвана с напредването на огромни групи незаконни мигранти от Азия и Африка към границата на Полша.

В момента поради мигрантската рецесия в Литва работи по-смекчен режим на изключително състояние.

Днес прессекретарят на министъра, координиращ активността на полските специфични служби, Станислав Жарин заяви, че управляващите в Полша са засекли подготовката за щурмуване на границата откъм Беларус от страна на незаконни мигранти.

" Ние следим протичащото се по полската граница. Не е изключено с опитите за сходен набег да се сблъска и Литва, по тази причина се прави предилсоциране на силите по защита на границата ", означи Билотайте.

Ръководителят на Държавната гранична защита към Министерството на вътрешните работи на Литва военачалник Рустамас Любаевас заяви за продължаващото пренасяне на офицери от граничната защита и елементи на литовската войска, които им оказват помощ от август тази година. Той не загатна присъединяване на спомагателни армейски сили, само че сподели, че при положение на опити за взлом на границата от незаконни имигранти ще бъдат употребявани всички средства.

" Ако тръгнат към пробив и има опасност за живота и здравето на нашите чиновници, могат да се употребяват специфични средства и оръжия ", сподели генералът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР