Литва и България завършиха 1:1 в мач от квалификациите за

...
Литва и България завършиха 1:1 в мач от квалификациите за
Коментари Харесай

България се прости с мечтата си за участие на Евро 2024 след чутовна издънка срещу Литва

Литва и България приключиха 1:1 в мач от квалификациите за Евро 2024. Едвинас Гирдвайнис изведе домакините напред в 15-та минута. Две минути по-късно пък Юстас Ласицкас остави съотборниците си с човек по-малко. " Лъвовете " наваксаха пасива с в 27-та минута с прелестен гол на Марин Петков. 

Още в първите минути на срещата имаше ужас в редиците ни. Иван Дюлгеров очевидно сподели терзанието си от дебюта за нациолния ни тим. Вратарят сбърка в опит да откри собствен съотборник, защото топкaта се озова в състезател на Литва. Литовецът напредна, комбинира със съотборник, който центира рисково, само че за благополучие никой не съумя да засече кълбото.
 Снимка 622867
Източник:

Домакините съумяха да открият резултата в 15-та минута! Патрик-Габриел Галчев сгреши в подаването към Иван Дюлгеров и топката излезе в ъглов удар. При осъществяването, защитата ни не беше добре подредена, от което Едвинас Гирдвайнис се възползва, с цел да осъществя за 1:0.

Литовците останаха с човек по-малко, откакто Юстас Ласицка си изкара червен картон! Нападателят постъпи извънредно безрасъдно, фаулирайки набралия скорост Кирил Десподов. Датският рефер имаше отличен взор над обстановката, като обезателно в профил литовския таран от игра.
 Снимка 622866
Източник:

С оглед численото предимство, " трикольорите " заиграха по-уверено и справедливо се добраха до изравнително попадение в 27-та минута. Левият външен халф в днешния конфликт Марин Петков получи топката на границата на наказателното поле, след което нанесе мощен удар за 1:1.

Звездата на България Кирил Десподов демострира забележително самочувствие, когато се надиграва със противниците си. Крилото се освободи от персоналния си надзирател, отправяйки твърд изстрел, избавен от Едвинас Гертмонас.
 Снимка 622862
Източник:

Възпитаниците на Младен Кръстаич станаха все по-настоятелни в търсене на втори гол. Станислав Шопов пусна съобразителен пас към Спас Делев, но офанзивният ас на отбора стреля в обсега на Едвинас Гертмонас.

В края на първата част Илия Груев имаше късмет да се разпише. Полузащитникът на Вердер (Бремен) насочи изстрел от сериозна отдалеченост, принуждавайки Гертмонас да се намесва.
 Снимка 622860
Източник:

Второто полувреме започва по този начин, както приключи първото. Българите непрестанно търсеха метод по какъв начин да преодолеят сгъстената отбрана на Литва. Атаките им обаче за жалост не бяха оползотворени. Последва по-сериозен напън на родните национали, подправен с неточни изстрели и безцелни центрирания.

Четири минути преди края Георги Русев стреля рисково с нещо приблизително сред задна и странична ножица, само че топката и този път не пожела да навести вратата на домакините. Малко по-късно и Чочев имаше опция да обстрелва вратата на Литва, но и той не сполучи, откакто шутът му беше блокиран.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР