Литургията за Рождество Христово във Витлеем на Западния бряг, на

...
Литургията за Рождество Христово във Витлеем на Западния бряг, на
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Без богомолци на литургията във Витлеем на Бъдни вечер

Литургията за Рождество Христово във Витлеем на Западния бряг, на който по традиция участват стотици палестински и задгранични богомолци, тази година ще бъде отслужена при закрити врата поради рестриктивните мерки, свързани с ковид, разгласи през днешния ден палестинският президент Махмуд Абас, съобщи Франс прес.
По традиция литургията в среднощ на Бъдни вечер се отслужва в църквата Света Екатерина, която е до базиликата на Рождество Христово, издигната на мястото, където съгласно вярванията се е родил Исус Христос.
Сега на литургията ще участват единствено духовни лица. Тя ще бъде предавана по телевизия "Палестина Ти Ви ", която се гледа в целия свят.
В началото на седмицата Палестинската автономност вкара повторна карантина в някои региони на Западния бряг и удължи вечерния час за битка с разпространяването на болестта.
На 5 декември светлините на огромното коледно дърво във Витлеем бяха запалени в центъра на града, без наличието на аудитория на събитието.
Палестинското министерство на опазването на здравето разгласи, че на Западния бряг има 78 000 случая на болест от началото на пандемията и към 740 умряли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР