Лицето разкрива добре промените в теглото, но колко точно е

...
Лицето разкрива добре промените в теглото, но колко точно е
Коментари Харесай

Каква промяна в теглото прави лицето ни по-привлекателно

Лицето разкрива добре измененията в тежестта, само че какъв брой тъкмо е нужно, с цел да се забележи?

Учени изясняват:

„ Жените и мъжете със междинен растеж имат потребност да качат или смъкват сред три и половина и четири кг, с цел да може това да се забележи по лицето им, само че двойно по толкоз, с цел да ги възприемат като по-привлекателни. “ Това твърди доктор Никълъс Рул, съавтор на ново проучване по въпроса.

Изследователите употребяват поредност от фотоси, които цифрово са обработени да демонстрират понижено или увеличено тегло. Първо участниците са сравнявали двойки фотоси, от които е трябвало да изберат кой тежи повече. Оказва се, че смяната в показателя на телесна маса с 1,33 кг/кв.м. е задоволителна, с цел да се забележи от близките.

След което учените не престават проучването, с цел да схванат каква смяна е нужна, преди човек да бъде общопризнат като по-привлекателен. За дамите разликата е 6,3 кг. при междинен растеж. За мъжете надлежно 8,2 кг.

„ Разликата сред групите демонстрира, че привлекателността на лицето при дамите евентуално е по-чувствителна към измененията в тежестта – споделя Рул – това значи, че дамите, които се пробват да отслабнат имат потребност да смъкват по-малко килограми, с цел да ги възприемат като по-привлекателни. “

Източник: PsyBlog

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР