Лицето на Златна игла 2022“ Екатерина Свечева: Това е най-ценният

...
Лицето на Златна игла 2022“ Екатерина Свечева: Това е най-ценният
Коментари Харесай

Настъпва кулминацията в българската мода - Златна игла 2022

Лицето на „ Златна игла 2022 “ Екатерина Свечева: „ Това е най-ценният комплимент, който в миналото съм получавала! “

Наближава стилното събитие на годината, а точно Годишните награди „ Златна игла “ на Академията за мода, където ще бъдат отличени одобрени фешън създатели в средата на месец ноември т.г. По време на специфична гала в хотел „ Рамада София “ ще бъдат присъдени оценки в категориите: „ Дизайнер на годината ”, „ Модна къща на годината – мъжка мода “, „ Модна къща на годината - дамска мода ”, „ Булчинска мода “, „,Абитуриентска мода “, „ Уникална мода “, „ Моден гримьор ”, „ Моден фотограф ”, „ Аксесоари “ и „ Най-добър млад дизайнер ”.

 

Статуетките „ Златна игла “, както постоянно, са дело на превъзходния бижутер Анжело Красини.

В продължение на съвсем тридесет години Академията за мода отличава и подтиква най-хубавите български фешън създатели и дава сцена за изява на надарени дизайнери и изявени фешън къщи. В поддръжка на тази задача и тази година традицията е спазена: неповторим церемония ревю-спектакъл ще предхожда формалната гала по награждаването. В него по покана на Академията за мода ще вземат присъединяване носители на наградата през минали години и други фешън създатели. Специално за гостите на грандиозното събитие, те ще покажат своите най-нови фешън сбирки.

Във връзка с идното издание на Златната игла, ръководителят на Академията за мода проф. д.н. Любомир Стойков посочи: „ Изминаха двадесет и девет години от учредяването на „ Златната игла “ - този толкоз висок приз за достижения в модата и стилния дизайн.

 

Навършиха се и 28 години от първата гала по награждаването, която се състоя в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ през 1994 година. За този в действителност дълъг интервал тази премия на Академията за мода се утвърди като непостижим и незаместим тласък за развиването и просперитета на българския дизайн и на българската фешън промишленост.

 

Доказателство за тази динамичност е и въвеждането на две нови категории, в които за пръв път тази година ще наградим наши фешън създатели, респ. „ Абитуриентска мода “ и „ Уникална мода “. По този метод, уверени сме, ще допринесем още повече за издигането на естетическите критерии на младите поколения, както и за насърчаването на истинските и елегантни творби на нашите дизайнери. „ Златната игла 2022 “ ще извърши – за следващ път, и своята културна и социално-отговорна задача, като даде стипендии на надарени студенти по фешън дизайн. “.

 

По време на церемония вечерта ще бъдат презентирани творби на досегашни носители на „ Златната игла “, измежду които Албена Александрова, София Борисова, Радослава Лазарова, Радостина Долапчиева и Аксел Харди. Редом с тях, най-новите си фешън творения ще показват майсторът на изискания жанр Стоян Радичев, дизайнерката на стилния бранд “Maison Estrella “ - Ирен Велковски, стилният бранд “Mia Touché “ с дизайнер Мария Радославова, известният фешън бранд за мъже “Andrews “, фешън къща “Alessa “ и младата дизайнерка Пламена Мишева.

 

За лице на годишните награди „ Златна игла 2022 “ бе определена Екатерина Свечева – инфлуенсър, топмодел и студентка по PR във ФЖМК. По този мотив тя показа: „ За мен „ Златната игла ” е най-стилното и издържано фешън събитие в България, а годишната премия е едно същинско самопризнание за труда, иновативността и въображението на българските дизайнери. Организацията на събитие на такова равнище и с подобен мащаб не е лесна работа - проф. Стойков и екипът му са градили с години името на събитието „ Златна игла ”, което през днешния ден е синоним на класа, жанр и равнище! Да бъда лице на най-грандиозното фешън събитие в България е най-ценният комплимент, който в миналото съм получавала! “.

 

Водеща на гала-вечерта по одобрена с години традиция ще бъде ТВ водеща и PR Гери Дончева Янков, която посочи: „ Златната игла ” е стожер и пример в българския начин на живот, на който родните фешън създатели се уповават и към който се стремят. За мен е освен чест и привилегия да съм водеща на церемонията, само че и отговорност, наслаждение и благополучие. “.

 

Постановката на ревю-спектакъла във връзка Годишните награди на Академията за мода е на Боян Караиванов.

 

За съвършената визия на манекените и водещата ще се погрижат коафьорският екип на салони за хубост “V&A Glamour ” и екипът от професионални гримьори на “MAC Cosmetics ”. Церемонията по връчването на Годишните награди за мода ще приключи с изтънчен коктейл, по време на който гостите ще се насладят на изкушаващите десерти от сладкарници „ Неделя ”.

 

„ Златна игла 2022 “ се осъществя с общителното подпомагане на: кафе „ Лаваца “, „ Банка ДСК “, „ Балкантел “, “Ariana Hall ”, хотел „ Рамада София ”, “KWIAT ”, “V&A Glamour ”, “MAC Cosmetics ”, сладкарници „ Неделя “, “Cesare Paciotti ”, хотел „ Самоков “, бутик за цветя „ Талисман “, “International Fashion Connection ” и клиники „ Торакс “.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР