Лицензираната от ФИДЕ и Европейския шахматен съюз организация - Българска

...
Лицензираната от ФИДЕ и Европейския шахматен съюз организация - Българска
Коментари Харесай

БСФШ предложи обединение на БФШ 2022, но под своята шапка

Лицензираната от ФИДЕ и Европейския шахматен съюз организация - Българска спортна федерация по шахмат (БСФШ), предложи обединяване на конкурентната федерация БФШ 2022, която има лиценз от Министерството на младежта и спорта в България.

Предложението е за обединяване под шапката на БСФШ, като председателка на БФШ 2022 Венета Петкова ще получи поста на заместник-председател в БСФШ.

" Във връзка с извършената среща сред ръководителите на БСФШ и БФШ 2022 при госпожа Стефка Костадинова - ръководител на БОК през м. януари 24 година и със съдействието и желанието за обединяване и от страна на господин Димитър Илиев - министър на младежта и спорта, БСФШ предлага: Обединението на двете федерации може да бъде осъществено само в структурата на БСФШ. Предлагаме доцент Венета Петкова да заеме позиция на заместник-председател на БСФШ, както и опцията тя да предложи двама членове за УС. БФШ 2022 се отхвърля от лиценза си, който ще получи БСФШ ", се споделя в позицията на президента на БСФШ Милен Василев.

От федерацията показаха причини, които ще служат за развиването на българския шах.

" Предимствата на нашето предложение са: България ще резервира участието си във FIDE и ECU; Запазва се утвърденото държавно финансиране за 2024 г.; Всички шампионати, проведени от обединената федерация, ще важат за FIDE рейтинг; Състезателите (от деца до професионалисти) ще имат достъп до интернационалните надпревари под егидата на FIDE и ECU; Доц. Петкова ще дава отговор напълно за организацията и осъществяването на държавния състезателен календар за 2024 г.; Всички шахматни клубове ще имат едно управление и единни правила, което ще подсигурява правна сигурност; Шахматът ще получи опция да кандидатства за приемане на статут на спорт с олимпийско значение от БОК. Надяваме се разсъдъкът да надделее! ", допълват от БСФШ.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР