Лицензионното споразумение между Apple и Службата за чужди инвестиции на

...
Лицензионното споразумение между Apple и Службата за чужди инвестиции на
Коментари Харесай

Apple и Amazon водят преговори за инвестиции в Саудитска Арабия

Лицензионното съглашение сред Apple и Службата за непознати вложения на страната може да бъде подписано до края на февруари, а първите продажби на дребно може да стартират през 2019 година

Още по тематиката
Softbank възнамерява да влага в немския стартъп Auto1

Сделката за онлайн автокъщата може да се подписа до няколко седмици
8 ное 2017
Саудитският престолонаследник разчиства пътя си към престола

Невижданата интервенция на Мохамед бин Салман против корупцията среща утвърждението на саудитците и предизвестия от анализатори
6 ное 2017 Apple и Amazon водят лицензионни договаряния с Рияд за вложение в Саудитска Арабия. Това настояват два самостоятелни източника на Reuters, съгласно които бизнес самодейността е част от напъните на престолонаследника Мохамед бин Салман да реформира в софтуерно отношение страната. Компаниите на Тим Кук и Джеф Безос към този момент продават свои артикули в Саудитска Арабия посредством трети сътрудници, само че също както и други софтуерни колоси, желаят да открият непосредствено наличие на локалните пазари.

Според един от осведомените с диалозите Apple е в непрекъснат контакт със саудитската Служба за задгранични вложения (SAGIA). От страна на Amazon диалозите води нейното поделение за облачни услуги Amazon Web Service, чието вероятно наличие в страната ще провокира мощна конкуренция по отношение на локалните водачи в бранша STC и Mobily.

Преговорите се случват на фона на последователното облекчение през последните две години на регулациите за непознати компании, в това число и ограничаването за задгранична благосъстоятелност, което дълги години държа настрани вложителите от Саудитска Арабия. Спадащите цени на петрола доведоха до нуждата от диверсифициране на стопанската система на страната, а привличането на Apple и Amazon ще бъде тласък за реформаторските проекти на Мохамед бин Салман и ще отвори пътя на фирмите към един млад и проспериращ пазар. Според източниците на Reuters Apple и Amazon са в саудитския лист с предпочитаните непознати компании.

Според двама източници на организацията лицензионно съглашение сред Apple и SAGIA може да бъде подписано до края на февруари, а първите продажби на дребно може да стартират през 2019 година По отношение на Amazon договарянията към момента са в ранен стадий и не са заложени съответни периоди, допълват те. Засега и двете американски компании отхвърлят формален коментар по въпроса.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР