Лицензът на Uber в Лондон бе спрян през септември 2017

...
Лицензът на Uber в Лондон бе спрян през септември 2017
Коментари Харесай

Uber си върна лиценза в Лондон

Лицензът на Uber в Лондон бе спрян през септември 2017 година

© Simon Dawson Още по тематиката
Softbank Vision Fund ще търси нови стартъпи за вложения

Основателят Масайоши Сон ще отделя повече време за търсене на " еднорози "
24 юни 2018
Технологични компании пробват да блокират нов закон за персоналните данни в Калифорния

Amazon, Microsoft и Uber настояват, че той ще наруши бизнес модела им
19 юни 2018
Uber ще предлага електрически колела чартърен в Европа

Берлин ще е първият европейски град, в който новата услуга ще е налична
7 юни 2018 Компанията за споделени пътувания Uber завоюва значимо дело в Лондон и ще получи лиценз да продължи да работи в града, написа Reuters. Това е частична победа за новия изпълнителен шеф Дара Косровшахи, който направи промени по бизнеса на Uber, с цел да може компанията да продължи да оперира. Новият лиценз на Uber е под строги ограничавания и идва с предизвестие, че компанията ще би трябвало да потвърди, че е трансформирала модела си, с цел да продължи да работи в Лондон, най-големият европейски пазар за превозвача.

Промените в Uber се постановиха, откакто транспортните управляващи в Лондон отхвърлиха да възобновят лиценза на компанията през септември 2017 година, тъй като Uber не се е справила с докладването на съществени нарушавания на своите водачи, както и да прави инспекции на предишното им.

Успех за Косровшахи

Делото беше главен проблем за новото управление на Uber. Изпълнителният шеф на компанията Дара Косровшахи застана отпред единствено месец преди решението да бъде взет лицензът на компанията в Лондон. Той даде обещание, че ще " оправи нещата " в Лондон и пое курс към смяна на бизнес проекта на Uber.

Компанията получава 15-месечен лиценз, като съгласно арбитър Ема Арбутнот Uber към момента е на " експериментален интервал ". Спроед Арбутнот Uber е потвърдила, че е по-безопасна компания. Лицензът въпреки всичко е за доста по-кратък интервал, в сравнение с 5-годишния, който беше отхвърлен в края на предходната година. Кметът на Лондон Садик Кан също разяснява по случая, като съгласно него това решение не е " картбланш за Uber в Лондон. Вярвам, че всички би трябвало да играят при едни и същи правила, без значение какъв брой власт имат ", разяснява той в свое изказване.

В Лондон Uber към този момент ще има телефонна централа, която да работи непрекъснато и да следи за проблеми с водачите на компанията. Тя има към 45 хиляди водачи в града, като решението на лондонския съд може да бъде употребявано като казус и за други огромни градове, където Uber има проблеми с лиценза.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР