Лицензът на мениджъра и треньор на загиналия в Албания български

...
Лицензът на мениджъра и треньор на загиналия в Албания български
Коментари Харесай

Отнемат лиценза на мениджъра на загиналия боксьор

Лицензът на мениджъра и треньор на починалия в Албания български боксьор Борис Станчев ще бъде лишен. Това заяви пред депутатите от парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта спортният министър Красен Кралев. На чуването в комисията през днешния ден той заяви още, че се работи по разнообразни версии за гибелта на боксьора. Проверява се в това число за какво е имало пакети виагра в якето на спортиста. Станчев издъхна откакто получи съдбовен удар по време на боксов мач в албанския град Шкодра. Първоначално информациите гласяха, че умрелият боксьор е Исус Величков. Оказа се, че той е негов втори братовчед и Станчев се е състезавал под подправена идентичност, което е жестоко нарушаване на разпоредбите. Още по-скандалното е, че Станчев е подхванал този ход, защото е имал възбрана да се състезава. Вчера се появиха и неофициални свидетелски данни от негов сътрудник, който споделя, че е бил извършен напън над боксьора да изпие ампула със стимулант преди да излезе на кръга. Станчев отказвал, само че треньорът му, който е и негов управител го нарекъл „ женчо “ и го заставил да изпие ампулата.

В Албания Станчев влезнал с същинските си документи за идентичност. На мача обаче се появява под името Исус Величков, ползвайки лиценза на своя братовчед. Близки на починалия боксьор обясниха през вчерашния ден, че е решил да направи подмяната, тъй като не желал да натрупа доста загуби на свое име. Те демонстрираха и клип, в който съгласно тях боксьорът по време на мача споделя на треньора, че не е добре.

„ До края на седмицата чакам да имаме повече информация от полицията по следствието за гибелта на българския боксьор, сподели още през днешния ден спортният министър. Разследващите занапред ще изследват дали мениджърът Венцислав Георгиев е давал неразрешени лекарства. Спортният министър заяви още, че се проверява дали има и забъркано здравно лице, както и кой се е явявал на предварителните медицински прегледи преди самото съревнование в Албания. Според Кралев под наказателна отговорност би трябвало да бъде измамен и Исус Величков.

От Боксовия съюз пък обявиха, че не са знаели за сменената идентичност на Станчев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР