Лицензът на Корпоративна търговска банка (КТБ) е бил отнет незаконосъобразно,

...
Лицензът на Корпоративна търговска банка (КТБ) е бил отнет незаконосъобразно,
Коментари Харесай

Лицензът на КТБ отнет незаконно, реши ЕСПЧ

Лицензът на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) е бил лишен незаконосъобразно, реши Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) по делото на КТБ против България, заяви Българска национална телевизия.

В претекстовете на Съда е записано, че с дейностите си по отнемането на лиценза българските управляващи " са нарушили два съществени правилото на Европейската спогодба за правата на индивида - правото на обективен развой и правото на благосъстоятелност. "

Освен това се прибавя, че българските съдилища са отказали на КТБ подобаващ правосъден надзор, в това число и тъй като банката е била представлявана в съда от лица, подвластни от Българска народна банка, като по този метод не е имала опция без значение да изложи своята позиция.

Припомняме, " Корпоративна комерсиална банка " АД бе основана през 1994 година, разраснала се бързо в интервала 2007 - 2014 и банкрутирала на 6 ноември 2014 година със правосъдно решение на 22 април 2015 година

Банкерът ), на няколко пъти искаше да бъде разпитан посредством видеоконферентна връзка, тъй като се усеща заплашен, в случай че се върне в България.

Бившият основен прокурор бъде екстрадиран.

С разпореждане на Софийска градска прокуратура от 28 октомври 2016 година за повторно бе отхвърлена молбата за разпит посредством видеоконферентна връзка на Цветан Василев.

И през 2019 година, което се води против него, само че без да идва в България.

На 19 март 2020 година на Цветан Василев.

Самият Василев, към този момент не е издираван от Интерпол, откакто. 

Василев е изискал да се преразгледа алената му бюлетина и това е довело до свалянето му от търсене. Преди 2 години бюлетината за търсене беше анулирана за брачната половинка и дъщерята на Василев.

Според юриста, делата против семейството остават на този стадий в прокуратурата, до момента в който не изтекат давностните им периоди, които не са дълги .

По думите на Симеонов, семейство Василеви се намират в Сърбия и към този момент може да напущат страната . Но поради Европейската заповед за арест, Василеви не могат да влизат в страните от Европейски Съюз.
 Синдиците на КТБ плануват пето погашение на пари към кредиторите
Синдиците на КТБ плануват пето погашение на пари към кредиторите

Изплащането е през друга банка, такси и комисиони са по нейния ценоразпис
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР