Лицемерието на Австрия няма граници. От една страна се противопоставя

...
Лицемерието на Австрия няма граници. От една страна се противопоставя
Коментари Харесай

Newsweek: Лицемерието на Австрия, която не иска България и Румъния в Шенген

" Лицемерието на Австрия няма граници. От една страна се опълчва на приемането на Румъния и България в Шенген. От друга страна, обстановката в страната е сериозна ", написа авторитетната румънска медия Newsweek.ro. 

Без 300 000 мигранти през идващите години, страната просто няма да може да действа, пишат сътрудниците, базирайки се на изявление на президента на Търговската камара във Виена, който упрекна държавното управление на страната си в популизъм.

" Фокус " ви показва и останалата част от коментара на съседите, базирайки се на изявления в австрийската преса.

На Австрия са й нужни са 300 000 мигранти

Президентът на Търговската камара Харалд Марер приканва австрийското държавно управление да предприеме повече ограничения за битка с дефицита на квалифицирана работна ръка.

" За да продължи нашата страна да действа, както сме привикнали, са ни нужни от 50 000 до 70 000 червено-бяло-червени карти ", споделя Марер.

Ако държавното управление го желае, до 2027 година минимум 15 000 души от трети страни ще би трябвало да получават позволение за работа всяка година.

Той показа и цифрите: " Ако знам, че имам 200 000 свободни работни места и че ще нуждая се от още 300 000 работни места през идващите 15 години заради застаряването на обществото, тогава не мога да подцени това ", разкритикува Марер решенията на кабинета, касаещи миграцията.

Според публикацията, оповестена в exxpress , австрийският специалист дава образец с Германия, която към този момент е довела мигранти по маршрута, толкоз постоянно представен и упрекван за всички беди от Австрия. 

" Германия утрои за една нощ контингента на хора, докарани в страната от Западните Балкани ", сподели президентът на Австрийската комерсиална камара. 

" Трябва ние също да поканим тези хора да станат част от нашия пазар на труда. В същото време би трябвало да се стремим да притеглим тези, които желаят да дойдат в Австрия със фамилиите си, с цел да работят и живеят тук. Точно това австрийското държавно управление не прави през днешния ден заради една единствена причина: популизъм. Хората се опасяват от мигрантите, само че без тях австрийската стопанска система ще се срине ", катигоричен е Марер.

Румъния чука при затворени порти, тъй като Австрия твърдо отхвърля присъединението на Румъния и България към Шенген. Българите оповестиха, че Виена резервира позицията си и ветото си против двете прилежащи страни, написа Newsweek.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР