Лицемерие. Така енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев нарече думите

...
Лицемерие. Така енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев нарече думите
Коментари Харесай

Добрев за Денков: Той е лицемерие! Между ПП и Пеевски цареше уникално задушевна атмосфера

Лицемерие. Така енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев назова думите на премиера в оставка Николай Денков, че Делян Пеевски е най-голямото зло в страната.

 

" Политическа партия и ръководителят на Движение за права и свободи са се срещали на кафе, а и освен, доста пъти през последните девет месеца. Цареше неповторимо задушевна атмосфера. Държаха се отзивчиво, само че в този момент тъй като влизат в предизборна акция, реториката се промени. Викали са ме, когато съм внасял предложение да спрем съветския нефт. Денков се молеше да се спре това предложение, с цел да не скочат цените, което се оказа неистина, единствено дето дадохме на руснаците 10 милиарда лв.. ", разкри депутатът.

 

Викали са ме, когато съм внасял предложение да спрем съветския нефт. Денков се молеше да се спре това предложение, с цел да не скочат цените, което се оказа неистина, единствено дето дадохме на руснаците 10 милиарда лв., сподели още ръководителят на енергийната комисия в Народно събрание.

 

Не мисля, че кабинетът на Главчев е координиран с някого от ГЕРБ. Познавам го от години, само че не съм му звънял даже да му благопожелавам, с цел да не излезе, че му се меся в работата. Чувам кулоарни клюки, че ще има настоящи министри, които ще останат - измежду тях земеделският и транспортният.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в предаването " Здравей, България " на Нова телевизия.

По думите му, Николай Павлов няма да бъде длъжностен министър на енергетиката, само че е допустимо това да е Владимир Малинов. " Когато ГЕРБ прави кабинет, носи ясна отговорност за имената, които предлагаме. Ние с Движение за права и свободи имаме прагматични връзки - дружно подкрепихме прекратяването на съветския нефт и сменихме горивото в АЕЦ " Козлодуй " с това на " Уестингхаус ", уточни Делян Добрев

Добрев дефинира арестувания по следствието за контрабанда и подкупи в Агенция " Митници " Николай Николов-Паскал като митично лице, обвързвано с противозаконна активност от години. " От известно време се чува, че отново се занимава с тази активност. Първият път, когато чух за канали за контрабанда, беше преди две години - по време или малко след първия длъжностен кабинет. Ставаше дума за камиони с тухли, за които се твърди, че в действителност са били маркови облекла. Последно се чува, че си вървят канали, които въпросният Паскал е провел още преди години, защитаван от страната. ГЕРБ смъкна контрабандата на цигари от 23 на 3%. През последните 10-15 години не е живял в България, а в Гърция. Денков е директният шеф на ДАНС. Тончев беше назначен при първия кабинет на Стефан Янев. За мен не е инцидентно, че се арестуват началник и зам.-шеф на Агенция " Митници " и остават за 72 часа зад решетките ", разяснява Делян Добрев.

Относно обявата на Антикорупционния фонд, която твърди, че майка му е строяла къща без документи, той сподели, че следствието е било едностранно и не са търсили неговото семейство за коментар. " Ако бяха потърсили майка ми, щяха да получат позволение за градеж. То се оспорва от съседка. В момента е в действие по закон, до момента в който не се произнесе последната инстанция. Защо АКФ се занимават с 60 квадрата във вила в община Брацигово, а не с 1000 квадрата в центъра на София? ", попита депутатът от ГЕРБ.

На въпрос дали е правилно, че с партийни средства се заплаща хонорар на юрист Рая Назарян, която е и народен представител от ГЕРБ, по делото против Асен Василев, Добрев отговори: " Вярно е. Водя 4-5 каузи, тъй като имам изострен език. Или аз осъждам, или мен съдят. Разходите по всички тях, в това число и по това, се поемат от партията. Василев ми желае 250 000 лв., тъй като е напълнял от моите рецензии към него ", разкри депутатът.

" Когато ГЕРБ прави кабинет, ние носим ясна отговорност за имената, които предлагаме. Ние с Движение за права и свободи имаме прагматични връзки - дружно подкрепихме прекратяването на съветския нефт и сменихме горивото в АЕЦ " Козлодуй " с това на " Уестингхаус ", уточни още Добрев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР