Лицемерие и лъжи – така бих описала програмата за сектор

...
Лицемерие и лъжи – така бих описала програмата за сектор
Коментари Харесай

Танева от ГЕРБ: Лицемерие и лъжи – така бих описала програмата за сектор „Земеделие“ на „Промяната“

Лицемерие и неистини – по този начин бих описала програмата за бранш „ Земеделие “ на „ Промяната “. Това написа във фейсбук Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ " Добри, някогашен аграрни министър от ГЕРБ-. 

Лицемерно е да настояват по какъв начин ще издигат бранша в народен приоритет, откакто ръководството на държавното управление на Кирил Петков докара земеделието до най - сериозната ликвидна рецесия от присъединението ни към Европейски Съюз.

Лицемерно е да настояват, че ще влагат в поливни системи и увеличение на поливните площи, откакто държавното управление на Кирил Петков извади от Националния проект за възобновяване и развиване най-големия план за възобновяване и рехабилитация на напоителните и отводнителни системи, препоръчан от. Напояването е гръбнакът за резистентен и конкурентоспособен бранш, само че те взеха решение да го заменят с лобистки план за акумулатори и да ощетят бранша. В същото време страни като Гърция и Румъния към този момент получиха европейско финансиране по техните планове за напояване.

Лицемерно е да настояват, че ще запазят дребните и междинни стопанства, тъй като точно държавното управление на Кирил Петков принуди над 10% от земеделците да излязат от бранша, като им подвигна минималните осигуровки.

Ще се съглася само с изказванието им, че поради недомислени и лобистки политики се усили вносът на месо, яйца, мляко и други артикули. За 360 дни в ръководството на страната ни Кирил Петков и Асен Василев съумяха да понижат в пъти българското произвеждане. Произведената продукция от домати е намаляла с до 20 % по отношение на тази от 2020 и 2019 година Над 20 % е понижението при краставици, над 35 % при пипер. При животните спадът доближава 60% при някой птици, кравите понижават с към 12%, овцете с 8%.

Лъжа и непознаване на бранша, е че България внася 45% от яйцата. Страната ни е чист експортьор на яйца. България задоволява потреблението на яйца със лично произвеждане - 123%. Едни от най-хубавите и огромни експортьори на яйца са български производители.

За първи път, след 2008 година, България е пред действителен риск от загуба на европейски средства за актуалната 2023 година поради популизма и зрелищния ПР, посредством които беше ръководено земеделието по времето на „ Промяната “.

доказахте, че не познавате бранша и неговите проблемите, спрете с лозунгите си, тъй като земеделските стопани видяха на какво сте способни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР