Лицата на Григор Димитров и Цветана Пиронкова са били използвани

...
Лицата на Григор Димитров и Цветана Пиронкова са били използвани
Коментари Харесай

ВАС потвърди четвърт милион глоба за реклама с Григор Димитров и Цвети Пиронкова


Лицата на Григор Димитров и Цветана Пиронкова са били употребявани непозволено. Сн. Sportаl.bg

Върховният административен съд е удостоверил наложената през 2014 година на производителя на бисквитите " Белвита " съвсем половин милион лв. санкция за потребление на фотоси на известните български тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова без тяхното познание в самобитна фейсбук реклама.

Според окончателното решение на съда " Монделийз България Холдинг " би трябвало да заплати избраната й глоба от 236 431 лева за заблуждаваща реклама.

Наказанието е за това, че през 2014 година във фейсбук страницата си " Монделийз България Холдинг " АД е разгласило фотоси на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, върху които е сложено логото " belVita Добро утро! ", изобразяващо неговата комерсиална марка бисквити.

Двамата тенисисти не са били ангажирани като рекламни лица, не са давали единодушието си да бъдат употребявани по този метод техните фотоси и не са били уведомявани за това. Слагайки обаче логото си върху фотографиите, компанията основава у консуматори усещане, че Димитров и Пиронкова промотират, предлагат и харесват продукта.

Върховен административен съд приема претекстовете на антимонополния орган и удостоверява, че слагането на комерсиалната марка на бисквитите върху фотосите на спортистите трансформира последните в рекламни материали. Макар да няма фактическо изказване за поддръжка от страна на Димитров и Пиронкова на продуктите " belVita ", е налице опция потребителят да бъде подведен или най-малко у него да се сътвори визия, че двамата популяризират продукта и това да го подведе в пазарното му държание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР