Лицата, които не са ваксинирани срещу COVID-19 в Румъния, вече

...
Лицата, които не са ваксинирани срещу COVID-19 в Румъния, вече
Коментари Харесай

В моловете вече пускат и неваксинирани

Лицата, които не са имунизирани против COVID-19 в Румъния, към този момент имат право да посещават супермаркети в търговски центрове без сканиране на цифров документ, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре, представен от Българска телеграфна агенция.

Представителите на комерсиалните центрове обаче би трябвало да обезпечат обособени коридори за достъп и да обезпечат пространство от най-малко четири квадратни метра на човек. Броят на клиентите също би трябвало да бъде следен, с цел да не става скупчване на хора. Медицинската маска или маска от вида FFP2 остава наложителна за всички публични пространства навън и закрито. Състоянието на паника, въведено поради пандемията от ковид, бе удължено от през днешния ден с още 30 дни с решение на държавното управление.

Наред с смяната за достъпа до супермаркетите в моловете, са въведени и промени в праговете на заболеваемост. Премахват се досегашните два прага на заболеваемост (едно на хиляда и три на хиляда жители) и остава единствено един предел - три случая на 1000 поданици, според от който се дефинират ограничаващи ограничения, основно за заведения за хранене, кафенета, зали за спектакли, игрални зали и така нататък, заяви телевизия Диджи 24, като се базира на префекта на Букурещ Александра Вакару. По думите ѝ при над три случая на 1000 души население степента на претовареност в гореспоменатите обекти е до 30 на 100 от потенциала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР