Литовското министерство на финансите предлага 60-процентов данък солидарност върху неочаквано

...
Литовското министерство на финансите предлага 60-процентов данък солидарност върху неочаквано
Коментари Харесай

Литва предложи такса върху печалбите на банките за финансиране на отбраната

Литовското министерство на финансите предлага 60-процентов " налог взаимност " върху ненадейно огромните облаги на банките в страната за подкрепяне на защитата. Прогнозите сочат, че комерсиалните банки се стремят да осъществят към един милиард евро комбинирани облаги тази година,

" Ние предлагаме краткотрайна вноска за взаимност, приходите от която ще отидат за увеличените потребности на националната защита ", сподели министърът на финансите Гинтаре Скайсте пред кореспонденти в четвъртък.
" Ключовото е, че солидарната вноска е ориентирана единствено към непредвидена и забележителна част от нарастването на чистия лихвен приход и е краткотрайна. Тя няма да докара до отрицателни последствия за финансовата система, нейната непоклатимост, конкурентна среда и няма да сътвори несъответствуващи тласъци ", сподели Гедиминас Шимкус, ръководител на борда на централната банка на Литва.

Очаква се таксата да събере 510 милиона евро.

Междувременно литовските военни подчертаха своите потребности от техника за повече подвижност. Решаването на тази задача ще изисква 963 милиона евро, съгласно оценките.

Съгласно проекта парите, събрани от облагането на изключителните облаги, ще бъдат употребявани за финансиране на:
Докато приходите от таксата биха били задоволителни за над половината от разноските, останалата част ще бъде покрита от фондовете на Европейски Съюз, съгласно Министерството на финансите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР