Литър бензин в чешките бензиностанции се е увеличила с 1,14

...
Литър бензин в чешките бензиностанции се е увеличила с 1,14
Коментари Харесай

Цената на бензина удари исторически рекорд в Чехия

Литър бензин в чешките бензиностанции се е нараснала с 1,14 крони и доближи приблизително 47,69 крони (около 2,2 долара)

Цената на бензина по бензиностанциите в Чехия се усилиха доста през последната и в сряда доближиха исторически най-много. Това заяви през днешния ден компания CCS, която от 2005 година събира ежедневни данни за цените на горивата в страната.

За предходната седмица цената на литър бензин в чешките бензиностанции се е нараснала с 1,14 крони и доближи приблизително 47,69 крони (около 2,2 долара). Литър дизелово гориво се е нараснал с 1,17 крони и коства приблизително 46,94 крони (около 2 долара).

Преди година литър бензин в Чехия струваше приблизително със 17 крони по-малко (около 0,7 $ по тогавашния курс), а литър дизелово гориво - с 20,6 крони (около 0,9 долара) по-малко, в сравнение с в пика на цените на горивата в страната.

Експертите не изключват опцията за ново покачване на цените, в случай че на международния пазар се засилят опасенията от дефицит на петрол, което е обвързвано със обстановката към Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР