Листовките за кормуване са пълни с безумици, като дори има

...
Листовките за кормуване са пълни с безумици, като дори има
Коментари Харесай

Абсурдни въпроси в листовките: В кой ъгъл се слага винетката?

Листовките за кормуване са цялостни с безумици, като даже има въпрос в кой ъгъл се поставя винетката, която към този момент е електронна.
От пет месеца има работна група, която е приела промени, с цел да може сходни въпроси да отпаднат. МОН обаче стопира този развой ", съобщи Владимир Тодоров от Българска асоциация на потърпевшите при произшествия пред bTV.
Той прикани министърът на образованието да направи по този начин, че измененията да се случат допустимо най-бързо.
Експертът даде образец със следния въпрос: "Каква е оптималната стойност на отношението мощност/тегло за мотоциклети от категория А1? ". Даде и различен образец с въпрос за това в кой ъгъл се слага винетката. Тодоров попита по какъв начин сходни въпроси имат връзка с сигурността на придвижването.
"Да не приказваме, че винетките към този момент са електронни, само че този въпрос към момента е в листовките ", добави той.
Владимир Тодоров разяснява и план на Министерството на превоза за смяна в реда за осъществяване на шофьорските изпити.
"По норматив часовете по процедура би трябвало да бъдат 31. Само че когато някой популяризира шофьорски курс по 195 лева, няма по какъв начин тази автошкола да даде тези 31 часа, макар че е задължена. Това се удостоверява с автограф на курсиста. Системата на процедура бълва убийци на пътя ", разяснява Владимир Тодоров.
"Системата, която ни бе показана в петък, към момента се тества. Идеята е, че когато е в автомобила, курсистът би трябвало да удостовери, че е в него. Чрез мобилно приложение двата телефона – на курсиста и на инструктора, се засичат по GPS местоположението. Физически двата телефона би трябвало да са един до различен. Прави се селфи първоначално и в края тутакси. Целият маршрут, по който се е минало, междинна скорост, къде се е спирало, изминати километри – всичко това се записва автоматизирано в профила на курсиста без човешка интервенция ", изясни още Тодоров.
В няколко автошколи към този момент се ползва тестовата версия. Предстои още няколко школи да пробват новата система. Родителите на курсиста също ще имат опцията да наблюдават профила му.
Владимир Тодоров посочи, че няма да е належащо автошколите да отделят в допълнение средства за това приложение. По думите му най-вероятно курсистът ще би трябвало да заплати алегорична сума за това приложение.
"Трябва да се вземат ограничения изпитът да стане извънредно справедлив, неутрален и праволинеен. Ако се затегне образованието и в случай че на изпита няма никаква опция за помощ, броят на жертвите по пътя фрапантно ще намалее ", на мнение е Красимир Георгиев, шеф на Асоциация за подготовка на автомобилистите.
Безопасността стартира и свършва с образованието и квалификацията, безапелационен бе той.
"С цената на всичко би трябвало да се избегне преден удар. Това се учи в курсовете, на които кандидат-шофьорите не вървят, тъй като си учат листовките ", добави Красимир Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР