Лишаване от свобода за 7 месеца и 15 дни, при

...
Лишаване от свобода за 7 месеца и 15 дни, при
Коментари Харесай

7 години затвор за мъжа, заплашил с убийство Ива Митева и Бойко Борисов

Лишаване от независимост за 7 месеца и 15 дни, при първичен „ непоколебим “ режим. Това е присъдата за 26-годишният Любомир Яков, който се заканил с ликвидиране на ръководителя на 46-ото Народно заседание Ива Митева и на някогашния министър председател Бойко Бовисов. Това оповестиха от прокуратурата.

На 24 октомври 2021 година след 22 часа във Варна, обвиненият изпратил две известия на имейла на Министерство на правораздаването, в които написал, че има револвер и ще убие ръководителя на 46-ото Народно заседание – Ива Митева.

На идната вечер в София, от персоналната си е-поща, той изпратил имейл на Министерство на правораздаването, в който написал, че ще убие някогашния министър председател на Република България – Бойко Борисов.

В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.

Обвиняемият е признал виновността си и след утвърдено от Софийски областен съд съглашение, му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 7 месеца и 15 дни, което той следва да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. Споразумението има последствия на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване, прецизират от обвиняването.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР