Лиса Мари Пресли държала тялото на сина си Бенджамин върху

...
Лиса Мари Пресли държала тялото на сина си Бенджамин върху
Коментари Харесай

Лиса Мари Пресли държала тялото на мъртвия си син 2 месеца в къщата си

Лиса Мари Пресли държала тялото на сина си Бенджамин върху изсъхнал лед в дома си два месеца след гибелта му, с цел да може да се сбогува уместно, написа в новите ѝ записки.

Пресли стартира да написа записките си „ Оттук до огромната неопределеност “, а щерка ѝ Райли Киоу ги довършва вместо нея след гибелта на самата Пресли през 2023 година на 54-годишна възраст от задръстване на тънките вътрешности.

В тях Пресли изяснява за какво е държала тялото на сина си в къщата си.

Lisa Marie Presley kept her son Benjamin's body on dry ice in her home for two months after his death so she could properly say goodbye, her new memoir says.
— TODAY (@TODAYshow)
Бенджамин умира на 27-годишна възраст, оставяйки Пресли „ изцяло съкрушена, неутешима и оттатък опустошението “ , съгласно изказването, което нейните представители дават по това време.

В записките си Пресли написа, че е решила да държи тялото на Бенджамин върху изсъхнал лед два месеца след гибелта му в спалнята на обособена къща за посетители в дома ѝ в Лос Анджелис.

„ В щата Калифорния няма закон, съгласно който би трябвало да погребеш някого незабавно “ , написа Пресли.

По-нататък в книгата Райли Киоу изяснява решението на майка си, като отбелязва, че тя е желала „ задоволително време да се сбогува “ със сина си, както е направила с татко си, Елвис Пресли. Когато Елвис умира, отвореният му ковчег е държан в имението му Грейсленд към два дни, преди да бъде заровен на територията на имението.

„ Слязох до мястото, където лежеше в ковчега, просто с цел да бъда с него, да докосна лицето му, да държа ръката му, да му приказвам “ , написа в записките си Пресли, която е била на 9 години, когато татко ѝ умира. „ Попитах го: „ Защо се случва това? Защо правиш това? “

Пресли споделя, че „ не е знаела какво да прави със скръбта си “ , само че тялото на татко ѝ в къщата по това време ѝ е помогнало.

„ Това, че татко ми беше в къщата след гибелта си, беше извънредно потребно, тъй като можех да отида и да прекарам време с него и да поговоря с него “ , написа тя.

Lisa Marie Presley revealed that she left son Benjamin Keough's body in her house for two months following his 2020 death.
— Us Weekly (@usweekly)
Мемоарите ѝ не са единственият случай, в който Пресли споделя за скръбта по сина си. През 2022 година тя разгласява есе в People, като част от него гласи:

„ Смъртта е част от живота, без значение дали ни харесва или не - както и скръбта “, написа тя в есето. „ Има толкоз доста неща, които да научим и разберем по тематиката, само че ето какво знам до момента: Първото е, че скръбта не стопира и не изчезва в никакъв смисъл година, или години след загубата. “

„ Скръбта е нещо, което ще би трябвало да носите със себе си до края на живота си, все пак, в което някои хора или нашата просвета желаят да имат вяра “ , продължава тя. „ Не се преодолява, не се продължава напред, точка. “

Малко преди филмът „ Елвис “ на Баз Лурман да излезе през 2022 година, Пресли се отвори в обществените мрежи за това по какъв начин гибелта на сина ѝ я е засегнала.

„ Не съм разгласила от много време, тъй като в действителност няма какво да кажа, защото оплаквам и вечно ще оплаквам за загубата на сина ми “ , споделя тя в Instagram. „ Преминаването през тази отвратителна тъга, която безусловно унищожи и разруши сърцето и душата ми съвсем на пух и прахуляк, ме погълна цялата “.

В записките си Пресли написа за процеса на прибиране на тялото на Бенджамин в дома ѝ, като споделя, че ѝ е оказал помощ „ доста съпричастен притежател на погребално бюро “ , който е схванал желанията ѝ.

Райли Киоу написа: „ Казаха ни, че в случай че можем да се погрижим за тялото, можем да си го вземем у дома, тъй че тя го държеше в дома ни известно време върху изсъхнал лед. И аз отивах и седях там с него. “

Тялото на Бенджамин е държано в стая, охладена до -55 градуса, а Пресли се грижи за него.

„ Чувствах се толкоз щастлива, че имаше метод да продължа да го виждам, да го отложа малко по-дълго, с цел да мога да се примиря с това, че го поставям да почива “ , написа тя.

През времето, когато Пресли държи тялото на Бенджамин в дома си, тя разисква къде да го погребе: Грейсленд или Хавай.

„ Това беше част от аргументите, заради които всичко лиши толкоз доста време “ , написа тя. „ Но аз толкоз привикнах с него, грижех се за него и го държах там. Мисля, че всеки различен би се изплашил до гибел от това, че синът му е там. "

„ Това беше част от аргументите, заради които лиши толкоз доста време “ , написа тя. „ Но аз толкоз привикнах с него, с грижите за него и с това, че го държах там. Мисля, че всеки различен би се изплашил до гибел от това да държи сина си там по този метод. Но не и аз. “

Lisa Marie Presley kept her late son's body in her home for two months so she could " have ample time to say goodbye to him ".

READ MORE:
— The Project (@theprojecttv)
В последна сметка Киоу написа, че и тя, и майка ѝ усетили, че брат ѝ не желае тялото му да е повече в къщата.

„ Хора “, като че ли споделяше той, „ това става необичайно “ , написа Киоу. „ Дори майка ми сподели, че е усещала по какъв начин той ѝ приказва, казвайки: „ Това е полуда, мамо, какво правиш? Какво става?! “

Семейството взема решение да го погребе в Грейсленд, до дядо му Елвис, откакто провежда погребална работа в Малибу. Keough написа, че се е погрижила жълтите ѝ маратонки Nike, които той постоянно е обичал, да бъдат заровени в ковчега дружно с него.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР