Липсващите средства за ВиК инфраструктурата на София ще бъда покрити

...
Липсващите средства за ВиК инфраструктурата на София ще бъда покрити
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Намерихме решение за ВиК инфраструктурата на София

Липсващите средства за ВиК инфраструктурата на София ще бъда покрити от Министерския съвет, заяви кметът Васил Терзиев в обществените мрежи.

На последното съвещание на Столичния общински съвет този понеделник, когато за 5-ти следващ път общинарите не съумяха да изберат ръководител и да стартират работа всъщност, Терзиев разгласи, че тяхното неразбиратество основава редица проблеми, най-наложителен от които са изчезнали 72 млн. лева за разплащане с изпълнителите, с цел да не загуби общиата 42 млн. лева за забавяне с план за инфраструктурата на столицата.

Тогава кметът призна, че в случай че СОС не стартира работа, може да се откри решение и с държавна помощ - която в този момент е реалност.

" Министерски съвет на Република България утвърди с разпореждане спомагателен трансфер за целеви разноски за ВиК инфраструктурата на града ни в размер на 32 156 348 лева и спомагателен трансфер от 13 573 00 лева за разноски за защита на софийското метро за декември, за които също има дефицит в столичния бюджет ", съобщи той.

Терзиев благодари на премиера Николай Денков и финансовият министър Асен Василев, че са показали " мъдрост и ангажираност към жителите на София, за разлика от Столичния общински съвет. "

" Изключително съм признателен на моя екип и всички ангажирани дирекции в общината за неуморната отборна работа. Едновременно с това съм компрометиран, че още веднъж страната би трябвало да избавя най-богатата община в България. И въпреки всичко това е образец, че има по какъв начин общините и страната да работят в синхрон в интерес на жителите и за практическото разрешаване на техните ежедневни проблеми ", добави кметът.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР