Липсващите 60 млн. за магистрала Хемус са стигнали до един

...
Липсващите 60 млн. за магистрала Хемус са стигнали до един
Коментари Харесай

Нови разкрития: Липсващите 60 млн. за АМ "Хемус" стигнали до един човек

Липсващите 60 млн. за автомагистрала " Хемус " са стигнали до един човек, настояват от Министерство на вътрешните работи. В предаването " Тази събота " зам.-директорът на ГДБОП изясни, че това лице не е обвързвано с политическа партия или строителна активност и, че към момента не е задържано.

За схемата са употребявани кухи компании с капитал от 2 лв. и на името на обществено слаби и престъпно проявени, настояват от ГДБОП. Според проверяващите " на върха на пирамидата " стои елементарен човек, който към този момент не е арестуван.

„ Нашето следствие стигна до тези компании фантоми, които необичайно за нас са изтеглили тези суми в деня след тяхното постъпване и обединяването на всички тези суми в едно лице, което ние сме открили. Съвсем инцидентно лице, което е наето или му е сложено за задача да усвои тези средства и да придвижи тези пари ", заяви зам.-директорът на ГДБОП Любомир Николов.

Хората, които са изтеглили парите, са били арестувани, разпитани са пред арбитър и са освободени.

„ Ние не сме изказвали такава теза, че тези пари са поставени в чували и сакове, може би това е съмнение на участниците в конференцията през вчерашния ден. Но вие може да предположите, че една сума да вземем за пример от 1,5 млн. не може да бъде пренасяна в джобове и най-вероятно се допуска, че са пренасяни в куфарчета, чували, сакове “, добави Любомир Николов.

Заради следствена загадка името на банката, от която са изтеглени задатъците, не се оповестява. Показания в полицията са дали банкови чиновници.

„ При тях са пристигнали лица, които са поискали да изтеглят тази сума в кеш, в това число и такива, които са пристигнали без предизвестие “, добави Любомир Николов.

Предстои занапред да се откри къде сега се намират тези пари.

На този декор през днешния ден полицията и регионалните управи на Шумен и Търговище ревизираха сектора от автомагистрала „ Хемус “, за който Бойко Рашков разгласи, че е пропаднал.

„ Основанието е тая дупка откъм гърба, считаме, че преди този момент тук е имало насип, имало е асфалтово покритие, имало е маркировка, имало е мантинели. За нас е необичайно за какво наподобява по този начин сега “, съобщи ст. комисар Мариан Михайлов, шеф ОДМВР-Търговище.

Строителите на въпросната права отхвърлиха изказванията.

„ Няма сриване, няма срутване, оборудването е крепко, не става въпрос за 600 метра, става въпрос за 46 метра осово “, изясни инж. Асен Тодоров.

И обясниха, че са разкопали насипа поради високи подпочвени води.

„ Просто преценихме, че е по-добре сега да откопаем насипа, да създадем две дренажни ребра “, посочи инж. Тодоров.

Темата и през днешния ден разяснява водачът на ГЕРБ.

„ Аз желая да ви благодаря, че през днешния ден дадохте една от лъжите на Рашков за автомагистрала „ Хемус “, където си ремонтират служащите. Даже не е ин хаус процедурата, той и това не знаеше, където не са 600 метра, а 48 метра “, сподели Бойко Борисов.

Укрепването на терена е за сметка на изпълнителя и ще продължи към 20 дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР