Липсва достоверна информация, която да предполага, че по време на

...
Липсва достоверна информация, която да предполага, че по време на
Коментари Харесай

Германските служби нямат доказателства за атаки срещу чужденци в Кемниц

Липсва достоверна информация, която да допуска, че по време на митингите на крайната десница в източния град Кемниц е имало изстъпления против чужденци, съобщи шефът на немското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен. Така той влезе в несъгласие с изказванията на канцлерката Ангела Меркел, съобщи ДПА.

Според Масен " няма доказателства, че видеоматериалите, циркулиращи в интернет, са достоверни ". Той акцентира, че съгласно деликатната оценка на правоохранителните органи " има учредения да се допуска, че става дума за целенасочена дезинформация с евентуална цел да се отвлече вниманието на обществеността от убийството в Кемниц ".

Веднага след уличното принуждение в Кемниц, провокирано от убийството на немски жител, както следствието твърди - от двама претенденти за леговище, Меркел сподели, че от видеоматериалите " ясно проличава ненавистта и обвързваното с нея гонене от тълпата на почтени хора ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя не се съгласи с оценката на кондсервативния министър председател на Саксония Михаел Кречмер, който съобщи в локалния ландтаг (регионалния парламент), че в града не е имало преследвания и погроми по време на шествията на десните, които съгласно него са били погрешно показани в медиите.

Същото в този момент споделя и шефът на контраразузнаването, отбелязва ДПА.

Дясната формация " Про Кемниц " разгласи, че счита да провежда в града довечера нова проява против " насилието, причинявано от чужденците ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР