Липсва доказан правен интерес от обжалването - той е отпаднал,

...
Липсва доказан правен интерес от обжалването - той е отпаднал,
Коментари Харесай

Съдът не прие жалба за изборни измами, свързана с политическите амбиции на Божков - минало било много време

Липсва потвърден юридически интерес от обжалването - той е изнемощял, тъй като постоянните парламентарни избори са завършили преди над месец. " Времевият интервал е окончателно отминал ", " парламентарните избори са дефинитивно завършили " - жалбоподателят все още на постановяване на обжалваното решение на ЦИК, а и към сегашния миг, към този момент е изгубил правния си интерес да оспорва Решение № 200 от 04.04.2021 година на РИК в Трети изборен регион. Това е основата на дефинитивно правосъдно решение, с което претендент за народен представител от БНО - партията, с която Васил Божков се яви на изборите на 4 април, за изборни нередности.
Кандидатът е Пламен Стоянов Велчев, като той жали, че в общо 208 секции на територията на Община Варна са позволени идентични нарушавания на Изборния кодекс /еднакви за всички 208 бр. секции/, а точно: печатът на СИК не бил в запечатан плик, СИК не били заседавали и били взели решение за избор на втори член, който да взе участие при маркирането на печата, имало съмение, че печатите на СИК били авансово маркирани, протоколът за маркиране на печата не съдържал минимум 3 отпечатъка от маркирания щемпел, СИК отказали да дадат копие от протокола за маркиране на печата на покровителите на политическата партия, СИК не били заседавали преди разкриване на изборния ден по реда на член 99 от ИК и отказали да одобряват множеството сигнали и тъжби от покровителите.
 Съдружникът на Васил Божков - Георги Попов, е дал показания Съдружникът на Васил Божков - Георги Попов, е дал показания
Близкият до обвинения хазартен предприемач Васил Божков и негов съучастник - Георги Попов, който беше екстрадиран у нас в петък, е дал по...
Още на равнище " районна изборна комисия ", което, само че чак на 10 май. За съда това е задоволително съображение да счете, че е минало прекалено много време, с цел да има жалбоподателят " юридически интерес ". Съдът акцентира, че правният интерес, който обуславя търсенето на отбрана, постоянно следва да бъде персонален, напълно директен и непосреден - а РИК споделя в своето решение, че Велчев " бланкетно " дефинирал жалбата и не показал съответно в коя от всички 208 секции има нарушавания. Това е записано в решението тъкмо след съждението, че жалбата касае всичките 208 секции.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР