Липсата на видимост, профила на пътя и наличието на храсти

...
Липсата на видимост, профила на пътя и наличието на храсти
Коментари Харесай

Лоша видимост, завой и храсти: Как се стигна до трагичния инцидента на гара „Илиянци“?

Липсата на видимост, профила на пътя и съществуването на шубраци – всичко това е в основата на случая със починалите на железопътните релси двама чиновници на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

„ Влакът потегля от гара „ Илиянци “ към съответния пост, с цел да остави вагоните. Връщайки се още веднъж към гарата той удря сътрудниците. Става дума за доста изострен завой, който е обраснал с шубраци. Трудно е било за машиниста да ги види, тъй като той седи в дясната страна на локомотива, а кривата е лява “, изясни Петър Бунев, съпредседател на Синдиката на железничарите към КНСБ.

Сигнал за случая е подаден към 10:30 ч. тази заран

Според него към момента не се знае доста за трагичния случай. Той се надява след следствието на способените органи да стане ясно какво тъкмо се е случило.

„ Косачките подвигат звук. Всеки го знае, тъй като е употребявал косачка. Факт е обаче, че в такава обстановка би трябвало да има едни човек – така наречен сигналист, който да пази тези, които работят. Но в този миг към момента не е ясно къде тъкмо е трябвало да чистят. Възможно е да е трябвало да косят треви и шубраци отвън обсега за маневри “, изясни още Петър Бунев.

Те са теглени от лица с незаконни досиета

Той е безапелационен, че се прави инструктаж всяка заран. Ето за какво синдикалистът счита, че служащите или е трябвало да имат трети човек, който да ги предизвестява, или да косят тревата отвън обсега на маневрите на влаковете.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР