Липсата на стратегическа политика за селските региони е причината за

...
Липсата на стратегическа политика за селските региони е причината за
Коментари Харесай

Липсата на адекватна политика била причината за напрежението във Войводиново

Липсата на стратегическа политика за селските райони е повода за рецесията с ситуацията във Войводиново и последвалото обществено напрежение и митинги. Това излиза наяве от позиция на Асоциацията на българските села.

Според тях Войводиново е знак на насъбраните през годините проблеми с ромското население.

От асоциацията напомнят, че от 5 години упорстват за профилирана селска полиция, като това също била една от главните аргументи за постигане до ескалация и спорове , сходни на тези в село Войводиново.
 Красимир Кънев видя етническо пречистване във Войводиново
Красимир Кънев видя етническо пречистване във Войводиново

Действията във Войводиново са извънредно нечовешки

Те са на мнение, че това ще се трансформира в наклонност и през идващите години, в случай че не престават да се неглижират проблемите на ромското население.

От АБС са безапелационни, че без съответна политика за селските региони, загубите и вредите за страната ще бъдат милиарди.

Представителите на асоциацията допълват, че в случай че през днешния ден е Войводиново, то в идващите години ще пламнат цели райони.

Припомняме, че на 7 януари 2019 година командос бе пребит от двама роми на пътя в село Войводиново. Предполага се, че двамата побойници са били подкрепени от група от близката циганска махала.

Командосът им направил забележка за това, че основават заплаха на пътя и в отговор те го нападнали в тил и с ритници в главата го довели в безпомощно положение.
 Напрежение във Войводиново, ромите се връщат и плашат с протест Обновена
Напрежение във Войводиново, ромите се връщат и плашат с протест

След 16 часа ромите напуснаха, кметът на селото ги извел персонално с бус

След случая вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разгласи, че ще твори идея за промени в политиката за интеграция на ромите . Тя включва тактики, свързани с образованието, надзор на раждаемостта, както и трудовата тегоба.

Каракачанов изрично отхвърли идея за интеграция на ромите , която провокира спорни реакции в Народното събрание , да е обвързвана с идните избори.

Според него казусът с ромите и гетата става все по-сериозен и скоро ще ескалира, а нетърпимостта в обществото не престава да пораства.
 Спиране на помощите, незабавен списък на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за ромите
Спиране на помощите, незабавен списък на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за ромите

" Интеграцията на ромите " - милиони левове напразно съгласно вицепремиера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР