Липсата на средства в метавселената, което е все по-често наблюдаван

...
Липсата на средства в метавселената, което е все по-често наблюдаван
Коментари Харесай

Липсата на средства в метавселена може да доведе до фалит в реалния живот

Липсата на средства в метавселената, което е все по-често следен проблем, може да има сериозен резултат и върху действителния живот. В действителността все по-често хора си залагат парцелите, теглят големи заеми, с които да финансират цифрово благополучие. А това може да придвижи казуса във физическия свят. Това мнение изрече в предаването " Бизнес старт " на Bloomberg TV Bulgaria Аспарух Карастоянов, крипто вложител и капиталов съветник.
ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТАПроектът за цифрова валута на Фейсбук публично завърши Индия може да пусне цифрова валута още тази година Криптоколапсът тества неизчерпаемия оптимизъм на поддръжниците на токените

„ Напълно умерено може да фалирате и това не е догадка. В страни, където криптопазарите и метавселените към този момент са навлезли, има доста случаи на хора, останали на улицата поради тези свои решения ", сподели специалистът.

Той уточни, че другите метавселени ще основават чисто нови макро и микро стопански среди, които няма да се контролират от централизираните финансови институции в действителния свят, а единствено от условията на потребителите. За доста хора тези виртуални платформи към този момент са действителност, а не нещо от бъдещето.

Карастоянов удостовери, че метавселената ще бъде огледален облик на всичко, което имаме в действителната икономическа среда, само че ще се управлява единствено от това, което е заложено в нея.

„ Ако потребителите имат избрани упования по какъв начин да наподобяват финансовите пазари и стопанските системи на метавселената, която употребяват, това ще бъде кодирано в нея и отвън това няма никаква форма на спомагателна регулация ", разяснява специалистът.

По думите му криптовалутите ще бъдат икономическата единица на виртуалните среди, като всяка една метавселена ще създава лична, която ще бъде основата на стопанската система в нея. „ С действителни пари си закупувате въпросната криптовалута и можете да вършиме същите неща, както в действителния живот “, изясни Карастоянов.

Според Карастоянов има съображение да се приказва за " началото на края " на Фейсбук, защото компанията не съумява да притегли младите консуматори и предходната седмица разгласи за първи път в историята си спад на ежедневните консуматори, което докара и до срив в цената на акциите на Meta с 26%.

Инвестиционния съветник уточни, че компанията има проблем с връзката какво тъкмо прави и по какъв начин развива метавселената си, а концепцията на Марк Закърбърг да вкара всичките консуматори на Фейсбук в новата виртуална платформа наподобява мъчно изпълнима.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР