Липсата на сън и стресът могат да бъдат виновни, ако

...
Липсата на сън и стресът могат да бъдат виновни, ако
Коментари Харесай

Причините, поради които постоянно се чувствате гладни: Факторите, които влияят на апетита според диетолог

Липсата на сън и стресът могат да бъдат отговорни, в случай че постоянно се чувствате гладни. Въпреки че възприятието на апетит може да е обикновено даже сред храненията, в случай че е непрекъснато, тогава се появяват и въпросителни. Темата е изключително настояща по коледно-новогодишните празници, когато всеобщо не стопираме да се храним с мотив и без мотив, от време на време просто по инерция или тъй като виждаме храната на всички места към нас. 

Според диетологът Роб Хобсън, направил консултацията за Daily Mail, стресът, незадоволителният сън и яденето на нездравословна храна могат да бъдат отговорни за появяването на апетит.

Също по този начин тези, които се отхвърлят от яйца, млечни артикули или месо, ставайки вегани, могат да разстроят стомаха си. Тази диета отстранява доста от протеините и питателните субстанции, с които човек е привикнал, когато яде скотски артикули, които са по-трудни за мелене и затова потискат апетита за по-дълго.

Недостатъчният сън също може да подтиква апетита. Това е по този начин, тъй като положителната нощна отмора е жизненоважна за здравословния баланс сред хормоните, които управляват апетита. Твърде дребното сън може да увеличи равнището на грелин, пептиден хормон, именуван още " хормон на глада ", който се секретира в стомаха и алармира на мозъка по кое време да яде, и може да понижи равнището на лептин, хормон, основан от мазнините кафези, което има ролята на понижаване на апетита. 

Хроничният стрес може да провокира пристъпи на апетит. В кратковременен проект стресът дава сигнал на надбъбречните жлези да отделят адреналин, който потиска глада. Ако обаче стресът продължи, жлезите, които се намират над бъбреците, отделят кортизол, тъй че апетитът се подтиква.

И някои медикаменти, като антидепресанти, могат да бъдат отговорни в това отношение. Това е по този начин, тъй като тези лекувания покачват равнището на серотонин в мозъка, което за дълъг интервал от време може да понижи броя на серотониновите рецептори, наречени 5HT2C, на повърхността на клетките. Проучванията демонстрират, че блокирането на тези рецептори може да подхрани желанието за храни с високо наличие на въглехидрати като самун, тестени произведения или сладкиши.

В допълнение, нездравословната диета може да усили равнищата на апетит. Ултра модифицираната храна е с ниско наличие на фибри и хранителни субстанции и с високо наличие на въглехидрати. Тази композиция води до подправеното чувство, че тялото има потребност от повече храна. Обратно, ястията с протеини и здравословни мазнини забавят освобождението на захар в кръвния поток и това се трансформира в задоволеност сред храненията. Честото похапване от досада може да ви докара до циничен кръг на непрестанно хранене. Те са " рискови " от тази позиция, изключително продуктите с ниско наличие на фибри и високо наличие на захар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР