Липсата на равновесие у нас може да причини страшни неща.

...
Липсата на равновесие у нас може да причини страшни неща.
Коментари Харесай

Внимание! Ако имате тези симптоми, сте на ръба на бърнаут

Липсата на равновесие у нас може да аргументи страшни неща. Когато прочувственият стрес, стресът в работата, финансовият стрес и въобще стресът от метода ни на живот стартират да се натрупат, това безпроблемно може да се трансформира в гореща неразбория, която просто чака да се случи.

Когато тези натоварвания доближат точката на шупване, това постоянно води до рисков бърнаут (прегаряне в работата – бел.а.), отмалялост и меланхолия, написа mila.bg. Все положения, от които възобновяване може да бъде цяло премеждие. Ето за какво е значимо да се следят знаците, преди да изпепелим.

На пламенно равнище може да се появят офанзиви на тревога, липса на трезва преценка, комплициране, възприятие на незадоволеност и промени в настроението.

Физическите признаци могат да се проявят в кожни положения, мускулно напрежение, болки в корема, неприятно храносмилане и общо чувство за отмалялост.

Как да разберем дали сме на ръба на бърнаут?

1. Сънувате, че търсите нещо, което не може да намерите или е изгубено

Сънищата, в които търсите и намирате нещо, постоянно са индикация, че би трябвало да забавите темпото и да намерите известно време за отмора. Този сън значи, че имате няколко дини под мишница и ви е мъчно да държите главата си над водата.

2. Претърпявате дребни произшествия

Ако непрекъснато си удряте крайници в спалнята или при всяко готвене се сдобивате с ново изгаряне, това може да значи, че би трябвало да спрете да мислите за хиляди неща в секунда. Ако установите, че за следващ път сте със синина на бедрото от боричкане в следващата мебел у вас, може би е знак да забавите малко темпото.

3. Забравяте за уговорките или обещанията, които сте дали

Ако забравяте за ангажименти или не спазвате обещанията си, може да е знак за заетост. Докато е напълно обикновено да забравяте за нещо понякога, в случай че това се случва непрекъснато или забравяте значими неща, може да се окаже знак, че сте на ръба на нервна рецесия.

4. Чувствате се претрупани и подценени

Когато казвате " да " на всички и всичко, може в даден миг да стане мъчно да откажете. В последна сметка, да вършиме неща, с цел да угаждате на другите и постоянно да казвате " да " на всички с изключение на на себе си, може да ви накара да се почувствате подценени и претрупани. Това от своя страна може да докара до възприятие на тревога и може да ви накара да неглижирате вашите цели. Ако усетите, че се чувствате по този метод, разчистете малко графика си и отделете повече време за себе си.

5. Нещата, до неотдавна са ти носили наслада, към този момент не го вършат

Ако обичате да готвите, само че смятате, че това се е трансформирало в обвързване, или в случай че обичате да ходите на йога, само че усещате всяко стъпване в залата като задължение, това може да се дължи на обстоятелството, че вършиме прекалено много неща в всекидневието си и затова сте изгубили силата и ентусиазма си. Ако заниманията, които до неотдавна са ви носили наслаждение, в този момент са ви в тежест, може би е време за отмора и презареждане на батериите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР