Джереми Хънт ще изложи следващия бюджет на 22 ноември

...
Липсата на прогноза за OBR в минибюджета на неговия предшественик
Коментари Харесай

Липсата на прогноза за OBR в минибюджета на неговия предшественик миналия септември изплаши пазарите и предизвика огромен икономически спад, като повиши разходите за държавни заеми и постави някои пенсионни фондове на .

Политика на живо: Кийгън е изправен пред още подигравки заради публикация в социалните медии

Г-н Хънт беше призован да изчисти бъркотията и запази поста си, след като бившият премиер Лиз Тръс подаде оставка само 44 дни след нейния премиерски пост.

Оттогава той и Риши Сунак са си поставили за мисия да намалят наполовина инфлацията на фона на поредица от повишения на лихвените проценти на Bank of England.

Говорейки в Commons, г-н Хънт настоя, че е постигнат напредък, тъй като инфлацията е близо 40% под своя връх от 11%.

Потвърждавайки новата дата на бюджета, той каза: „В петък Службата за национална статистика публикува актуализация на цифрите за растеж на БВП на Обединеното кралство, които показват, че икономиката на Обединеното кралство е била с 0,6% по-висока от нивата преди пандемията до четвъртото тримесечие на 2021 г.

„Това означава, че нашата икономика се е възстановила най-бързо от пандемията от всяка голяма европейска икономика , благодарение на решения като отпуска, които защитиха милиони работни места.

„За да продължи този растеж, сега трябва да намалим наполовина инфлацията, която имам удоволствието да съобщя, че сега е почти 40% под своя връх от 11%. Мога също така да кажа на Камарата, че ще представя есенното изявление на 22 ноември."

Хънт: Не можете да сложите край на "мизерията", докато не намалите инфлацията

Г-н Хънт вероятно ще се сблъска с натиск от страна на депутатите от торите да се ангажират с намаляване на данъците преди следващите общи избори, тъй като партията изостава от лейбъристите в социологическите проучвания.

Пролетният бюджет през март - който предостави намаление на данъците на богатите пенсионери - доведе до предупреждения, че хората ще бъдат засегнат от най-големия спад на стандарта на живот, откакто се водят записи.

Г-н Хънт, притиснат от намаляването на данъците, каза на въпроси на Министерството на финансите, че „като консерватор искам да намаля данъците веднага щом можем да си позволим да го направим“ .

Прочетете още от Sky News:
Канцлерът Джеръми Хънт е уверен, че „инфлацията намалява“
Хънт казва, че „децата ще бъдат в безопасност“ на фона на рисковете за сгради

Министерството на финансите и новият министър на отбраната Грант Шапс също вероятно ще бъдат подложени на натиск относно финансирането на отбраната.

Предшественикът на г-н Шапс, Бен Уолъс, който се оттегли от поста миналата седмица, отдавна ясно показа желанието си за по-голямо разходи за въоръжените сили на Обединеното кралство.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР