Липсата на определени хранителни вещества може да има фин отрицателен

...
Липсата на определени хранителни вещества може да има фин отрицателен
Коментари Харесай

Липсата на определени хранителни вещества може да има отрицателен ефект върху вашето здраве

Липсата на избрани хранителни субстанции може да има тънък негативен резултат върху здравето, което води до разнообразни признаци и дълготрайни проблеми. Въпреки разнообразието от храни, включени в постоянната диета, диетичните практики, качеството на храната и изборът на метод на живот постоянно водят до недостиг на някои жизненоважни хранителни субстанции. Поддържането на общото здравословно положение изисква познаване на постоянно срещаните дефицити на витамини и по какъв начин да ги лекуваме посредством избор на диета. Следният лист с някои значими хранителни дефицити е належащо да се знае и би трябвало да бъде включен във вашите хранителни привички:

Йоден недостиг

Един от най-важните минерали за вярното действие на щитовидната жлеза и синтеза на тиреоидни хормони е йодът. Хормоните на щитовидната жлеза играят разнообразни функции в тялото, в това число развиването на мозъка, здравето на костите, контролиране на скоростта на метаболизма и други Увеличената щитовидна жлеза е най-характерният симптом на тази непълнота. Това може да докара до наддаване на тегло, диспнея и нараснала сърдечна периодичност. Децата могат да страдат от йоден недостиг, който може да аргументи мозъчни аномалии и умствена назадничавост, в случай че е тежък.

Човек може да постави храни като млечни артикули, яйца (жълтък), риба, рибено масло, водорасли, а също и сол, обогатена с йод, с цел да се усъвършенства йодният недостиг.

Дефицит на желязо

Един от най-важните минерали за поддържане на положително здраве е желязото. Той значително е виновен за свързването на хемоглобина и доставянето на О2 до вашите кафези в алените кръвни кафези. Тъй като дамите и децата са по-склонни да имат тази непълнота, би трябвало да им се обърне в допълнение внимание. Най-честият резултат от този вид недостиг е анемия, която се характеризира с рационално понижаване на потенциала на тялото да придвижва О2 и понижаване на броя на алените кръвни кафези. Слабата имунна система и компрометираната мозъчна функционалност са два типични признака на дефицит на желязо.

Човек би трябвало да яде алено месо, ракообразни, консервирани сардини, фасул, листни зелени зеленчуци, алено цвекло, нарове и семена, с цел да усили желязото.

Дефицит на витамин D

Когато кожата е изложена на слънчева светлина, холестеролът в кожата се трансформира във витамин D, нормално именуван стероиден хормон. Това е мастноразтворим витамин, който навлиза в кръвообращението и участва във всяка клетка на тялото. В резултат на това дефицитът на витамин D би трябвало да се заобикаля, с цел да се поддържа телесното здраве, написа News18 .

Включително яйчен жълтък, масло от черен дроб на тресчица, мазна риба и добавки с витамин D могат да се одобряват за възстановяване на витамин D.

Дефицит на калций

Всяка клетка в тялото ни се нуждае от калций. Укрепва нашите кости и зъби, изключително през годините на напредък. Поддържането на костите е друго преимущество на калция. Сърцето, нервите и мускулите не могат да работят вярно без калций. Най-честият симптом на калциев недостиг е остеопорозата, положение, при което костите отслабват и омекват. Ако нещата се влошат, това може да докара до рахит, което е другото име на меките кости.

Можете да започнете да приемате риба с кости, млечни артикули (мляко, извара, сирене и др.), тъмнозелени зеленчуци, калциеви добавки, с цел да осигурите калций на тялото си.

Магнезиев недостиг

Сред главните минерали в тялото ни е магнезият. Необходимо е да се поддържа целостта на зъбите и костите. Липсата на магнезий може да бъде резултат от заболяване, корист с медикаменти и нарушена работа на храносмилателната система. Дефицитът на магнезий може да аргументи синдром на краката, мигрена, погрешен сърдечен темп, безсилие и конвулсии в мускулите.

Яжте ядки, черен шоколад, пълнозърнести храни, зеленчуци, с цел да включите магнезий в диетата си.

Дефицитът на избрани хранителни субстанции може да има необятен набор от последствия за здравето, от леки признаци до по-сериозни дълготрайни резултати. Храни, основани на хранителни субстанции, като зеленолистни, морски блага, ядки и семена, могат да оказват помощ на хората да се уверят, че получават всички хранителни субстанции, от които се нуждаят всеки ден, и да предотвратят дефицит. След консумация на това човек може да получи по-добър имунитет и повече сила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР