Липсата на мощности за производство на печатни платки и заплаха

...
Липсата на мощности за производство на печатни платки и заплаха
Коментари Харесай

САЩ се подсигуряват и с производство на печатни платки


Липсата на мощности за произвеждане на печатни платки и опасност за националната сигурност на Съединени американски щати (снимка: CC0 Public Domain)

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън незабавно отпусна 50 милиона $ за създаване на индустриални мощности за печатни платки в страната, защото това е въпрос на националната сигурност.

Байдън е употребявал необичаен инструмент за решение на незабавния проблем – Закона за отбранителното произвеждане, който разрешава на президента да прескочи голям брой бюрократични стадии и неотложно да позволи всеки наложителен проблем. В случая става дума за основаване на линия за произвеждане на печатни платки в Съединени американски щати и Канада – неналичието ѝ се пояснява като опасност за националната сигурност на страната.

„ Вярвам, че дейностите за разширение на локалното произвеждане на печатни платки и усъвършенствани опаковки [за чипове] са нужни, с цел да се предотврати дефицит на индустриални запаси или сериозни технологии, които съществено ще подкопаят защитата на страната ”, споделя Байдън, представен от SCMP.
още по темата
Става дума за произвеждане на печатни платки за военна електроника – от радари до муниции. По-рано в американските среди породиха опасения по отношение на производството в Китай на печатни платки за авиониката на F-35. При възможен парещ спор сред Тайван и Китай, тези артикули като цяло може да станат недостъпни за западните страни.

Част от отпуснатите средства ще бъдат употребявани за основаване на индустриални мощности за тестване и пакетиране на чипове. Това е значим аспект на актуалната електроника. Колкото по-перфектна е опаковката, толкоз по-икономично, дейно и плътно е оборудването.

Незабавното разпределяне на средства за тези потребности няма да докара до появяването на нови индустриални мощности още на следващия ден, само че те ще бъдат построени до година-две. Липсата на дипломиран личен състав в тази област не съставлява опасност, защото автоматизацията ще помогне за бързо внедряване на техниката и започване на произвеждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР