Липсата на лоши новини беше най-добрата новина за повечето пазари

...
Липсата на лоши новини беше най-добрата новина за повечето пазари
Коментари Харесай

Смесени настроения на азиатските пазари, докато Nikkei бележи подем

Липсата на неприятни вести беше най-хубавата вест за множеството пазари в Азиатско-тихоокеанския район, поради покачвания вкус за риск в световен мащаб, който оказа помощ на някои азиатски тържища да завършат трети следващ ден на зелено, написа DailyFX

Водещият показател на Токийската фондова борса Nikkei 225 завърши сесията с растеж от 0,45% до 19 865,82 пункта, подсилен от мощните резултати на Wall Street. Подемът при японските акции обаче не бе последван от други азиатски пазари. В Южна Корея Kospi падна с 0,22% до 2 360,18 пункта, до момента в който австралийският ASX 200 всъщност остана без промени, отбелязвайки спад от 0,04% до 5 744,26 пункта.

Индексът Hang Seng в Хонг Конг приключи серията си от три следващи дни на зелено, като изгуби 0,29% от цената си, завършвайки деня при 27 891,44 пункта. В същото време, борсата в Шанхай затвърди постоянното си показване като се повиши с 0,18% до 3 385,54 пункта.  

Щатският $ нарастна по отношение на йената, достигайки равнище от 110,07 йени за $. Ръст в доходността на американските облигации би могъл да окаже спомагателна поддръжка за $, само че това зависи от резултатите на немските облигации. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР