Липсата на кадри и недоверието в системата остават най-големия проблем

...
Липсата на кадри и недоверието в системата остават най-големия проблем
Коментари Харесай

Лични лекари призоваха хората да застанат на тяхна страна в битката срещу COVID-19

" Липсата на фрагменти и недоверието в системата остават най-големия проблем в опазването на здравето. " Това споделят, които работят на първа линия с пациенти с ковид, осведоми БНР. „ За тази година натрупахме опит, разбрахме какъв брой дълго и самотно заболяване е COVID-19 - самотно за болните, защото не поддържат връзка с околните си, до момента в който са в изолираност. Трудно е и за нас “, споделя претърпяното от работата си на първа линия през последната година лекар Мария Пишмишева - шеф на Инфекциозното поделение на Многопрофилната болница в Пазарджик - едно от лечебните заведения, подложени на мощен напън през последните месеци. Тя приканва хората да оказват помощ на лекарите, като съблюдават ограниченията .
Такъв е и апелът на лекар Гергана Николова, фамилен доктор с над 30 години опит в специалността. „ Да бъдем сплотени, да можем да разчитаме един на различен, няма различен метод да се оправяме с тестването, в което сме сложени “, споделя лекар Николова. Според нея, неналичието на фрагменти и недоверието в системата остават проблем. „ Виждате, когато някой не носи маската, не съблюдава дистанцията, тъй като не има вяра, че има такова заболяване ние сами се убеждаваме какъв скръбен по някой път е крайният резултат “, показва Николова.
 Лични лекари още веднъж на опашка за ваксини на AstraZeneca Лични лекари още веднъж на опашка за ваксини на AstraZeneca
Лични лекари в София тази заран още веднъж чакаха на опашка, с цел да получат от Регионалната здравна ревизия по 30 дози ваксини на AstraZe...
Затова тя напомни и думите на Хипократ: „ В една стая се намират лекарят, пациентът и заболяването - на тази страна, на която застане пациента, подобен ще бъде и изходът. Застанете на страната на вашия доктор , с цел да можем да победим заболяването “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР