Липсата на качествен сън може да се отрази сериозно на

...
Липсата на качествен сън може да се отрази сериозно на
Коментари Харесай

5 растения в спалнята ще ви помогнат да спите по-добре

Липсата на първокласен сън може да се отрази съществено на здравето. Ако заран се събуждате толкоз изтощени, колкото сте били предишнатa вечер, някое от тези растения може да ви помогне да спите по-добре.

Алое вера

Растението отделя О2 през нощта, а това може да помогне за понижаване на тревогата и напрежението, както и и да усъвършенства съня ви.

В листата на това растение се съдържа гел, който е богат на потребни субстанции - витамини, минерали, скъпи аминокиселини, протеини и доста други. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището " растение знамение ".
 бодърствуване Thinkstockphotos
Палма Арека 

Родът Арека наброява към 55 типа, които са публикувани в тропическа Азия, на островите от Малайския архипелаг, в Нова Гвинея и Австралия. Растението пречиства въздуха и отстранява токсините и въглеродния диоксид.-->

Бенджамин 

Бенджаминът е желан главно поради красивата и гъста, сходна на дръвче корона. Унищожава микробите и отстранява повече от 70% от нездравословните субстанции във въздуха.
 спалня Thinkstockphotos
Сансевиера

Това вечнозелено растение от фамилията на аспарагуса е положително за дихателната и имунната система. Намалява главоболието и контролира кръвното налягане.

Папрат Бостън

Растението е богато на етерични масла, флавоноиди, както и други потребни субстанции. Те са добър регулатор на нервната система и ще ви оказват помощ да се справите със напрежението и безсънието.
 спалня Thinkstockphotos
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР