Липсата на жилища в Лондон ще принуди работещите в британската

...
Липсата на жилища в Лондон ще принуди работещите в британската
Коментари Харесай

Жителите на световен мегаполис намериха нов начин да живеят в центъра

Липсата на жилища в Лондон ще принуди работещите в английската столица да живеят в така наречен " микро жилища ", с цел да избегнат преместването в прилежащи градчета и ежедневното дълго пътешестване до работа.

Жилищните парцели във и към центъра на мегаполиса са толкоз скъпи, че строителните компании стартират да построяват дребни жилища, с цел да отговорят на възходящото търсене от млади експерти.

Лондонската компания U + i към този момент работи върху проекти за създаване на хиляди жилища в центъра на столицата, които са на половина по-малки от нормалния размер, с цел да се погрижат за потребностите на поостоянно увеличаващите се наематели.

Най-малките жилища ще са с повърхност от едвам 19 кв. м., а компанията към този момент изследва парцели из разнообразни елементи в сърцето на столицата, където да построи новите жилища. Вече са издигнати първите 2 макета на жилища с сходен размер. Разработват се и специфични мебели, които да пасват на дребните жилища.

Изграждането на жилищата със скромни размери на пет примерни места би донесло 200 млн. паунда доходи и би добавило 1000 нови работни места в Централен Лондон, позволявайки на работещите в региона младежи да живеят в центъра на града, демонстрира отчет на мозъчния концерн " Икономика на развиването ".

Подобен сюжет би съживил центъра на английската столица, довеждайки към 3500 нови наематели в обичайните жилищни здания в региона.

" При все по-голям брой хора, които отдават желание на местоположението, вместо на пространството при избора къде да живеят, построяването на задоволителен брой висококачествени и централно ситуирани жилища ще бъде от значително значение за бъдещия стопански, обществен и културен напредък на Лондон ", изяснява Стивън Лукас от " Икономика на развиването ".

По думите му професионално ръководени дребни жилища ще привлекат от ден на ден младежи, които работят и живеят в центъра на града, а това ще подтиква стопанската система.

 На един от най-горещите имотни пазари в света няма свободни жилища за локалните
На един от най-горещите имотни пазари в света няма свободни жилища за локалните

В Лондон има рецесия с жилищата и Кан би трябвало да се оправи с нея

Малкият размер би разрешил на новите жилища да бъдат издигнати в Зона Едно (район в самия център на Лондон, в който се включват най-елитните квартали и лондонското сити, б.р.), само че да бъдат считани по общите правила за живот чартърен в английската столица, които се дефинират от кварталите и се равняват на 1/3 от междинния приход на домакинство.

" Да живеят в центъра на Лондон сега могат да си разрешат единствено най-богатите, идващите за малко или живеещите в обществени жилища ", Ричард Ъптън, зам.-изпълнителен шеф на U + i.

" За новото потомство работещи от междинната класа, постоянно работещи в центъра, от дълго време е фантазия да живеят в центъра на Лондон. Хората от ден на ден желаят да живеят, работят и да се забавляват на едно и също място. Искаме да разработим нещо, което освен да запълни изоставените елементи на Лондон, само че и да вдъхне нов живот на общностите и да даде действителни обществени и стопански изгоди ", изясни Ъптън.

Целта на компанията е да развие обектите върху неизползваното пространство в съдействие с локалната власт и по този начин да се привлекат спомагателни доходи. Апартаментите единствено ще бъдат давани чартърен, само че без да бъдат продавани, с цел да се избегнат спекулации. В някои от тях ще има и офис площи.

U + i е следващата английска строителна компания, която се насочва към строителството на дребни жилища. През предишния месец кметството в Лондон отпусна помощ от 25 млн. паунда на компанията Pocket, с цел да построи 1000 микро жилището.

Но не всички са въодушевени от концепцията за дребните жилища. Според някои даването на разрешителни за построяването им и заобикалянето на съществуващите стандарти ще докара до спад в качеството. Така домовете може да замязят на " заешки дупки ", предизвестяват специалисти от сектора.

Те напомнят, че намаляването на размера не е обвързано наложително с по-нисък наем, защото цените на земята биха могли да се усилят заради построяването на повече жилища в по-малко пространство.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР