Липсата на доверие в начина, по който се формират сметките,

...
Липсата на доверие в начина, по който се формират сметките,
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ненормално е такса ”сградна инсталация” да е 30-40% от сметките

Липсата на доверие в метода, по който се образуват сметките, неприятното отношение, неприятното ръководство на тези сдружения, главно на столичната топлофикация, водят до това, че хората всеобщо се отхвърлят действително да употребяват парно, което покачва сметките на останалите консуматори.
Така омбудсманът Мая Манолова разяснява тематиката за топлофикациите пред Българска национална телевизия.

По думите й въпреки това топлофикациите просто не могат да си събират отговорностите. Липсата на реакция и от Народното събрание, и от министъра на енергетиката, и най-много от Столичния общински съвет, които дават отговор за това столично сдружение, това завърта порочния кръг, при който от ден на ден хора са недоволни от Топлофикация, а сметките порастват. Наистина не е обикновено сградна апаратура да съставлява 30 - 40 % от сметките в България, сподели още Манолова.

Възрастните хора тази година ще получат близо 20 000 ваучера на стойност 20 лева и над 10 000 хранителни пакета. Това е равносметката досега от тазгодишното издание на акцията " Великден за всеки ", проведена от омбудсмана Мая Манолова.

Кампанията за събиране на средства ще продължи до 7 май. До момента 25 000 българи са създали подаяние.

Стотици доброволци са взели участие в набирането на хранителни артикули, присъединили са се и 44 магазина в 14 града, заяви в утринния блок на Българска национална телевизия омбудсмана Мая Манолова.

Тя изрази вяра акцията " Великден за всеки " да бъде продължена и от идващия омбудсман.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР