Липсата на достатъчно средства за провеждането на Международния джаз фестивал

...
Липсата на достатъчно средства за провеждането на Международния джаз фестивал
Коментари Харесай

Липса на пари може да затрие над 30 годишния Международен джаз фестивал „Варненско лято“

Липсата на задоволително средства за провеждането на Международния джаз фестивал „ Варненско лято “ може да лиши варненската аудитория от тазгодишното издание на събитието с 30 – годишна традиция, научи Moreto.net.

На процедура това е втората значима културна демонстрация, трансформирала се в емблема за града, от която варненци и гостите на града може да се лишат. Преди две години, още веднъж поради липса на задоволително финанси, не се организира изданието на първия и най – влиятелен

През тази година общинският фонд просвета обезпечи за провеждането на джаз фестивала 23 хиляди лв. при поискани 35 хиляди лв.. Организаторите са поискали да получат толкоз и през предходната година, само че са им отпуснати 25 600 лв.. За провеждането на събитието е нужна най-малко двойна сума. За обезпечаването й ще би трябвало да се разчита на спонсорство и дарения. Изниква въпросът би трябвало ли обаче оцеляването на още поредна културна емблема за града да зависи единствено от милостта на благодетели или е време Общината да направи нужното, с цел да се запази фестивалът.

Желаещите да поддържат фестивала, могат да го създадат по някои от следните способи:

PayPal:

[email protected]

Банкова сметка на Международен Джаз Фестивал " Варненско лято ":

UniCredit Bulbank

IBAN: BG91 UNCR ‪7630 1077 7227 28‬

Организацията се съставлява от Анатолий Вапировм

Международният джаз фестивал “Варненско лято ” е учреден през 1992 г . и се организира годишно с присъединяване на световноизвестни музиканти от чужбина и България. Освен смесени интернационалните планове в програмата на феста е включена и сцена на млади джазови музиканти от България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР