Липсата на достатъчно места за паркиране и лошо обслужване от

...
Липсата на достатъчно места за паркиране и лошо обслужване от
Коментари Харесай

Липса на паркоместа и лошо обслужване са основните забележки на летуващите у нас чужденци

Липсата на задоволително места за паркиране и неприятно обслужване от незадоволително дипломиран личен състав са главните забележки на летуващите по Българското Черноморие тази година.

Това демонстрира изследване на Бургаската районна туристическа камара.

Според него нито един туристически комплекс не е плануван с такова застрояване и неимоверно повишаване на легловата база, което води до проблем при намирането на паркоместа. Тази година преобладаващо огромен е броят на туристите от Румъния, Украйна и Молдова, като множеството от тях пристигат с персоналните си коли, което е измежду аргументите за зародилия проблем с паркирането.

По данни на Летище Бургас единствено 1000 румънци и 7000 украинци са пристигнали у нас със самолетни полети. В същото време Национален статистически институт регистрира над 160 000 нощувки на румънски жители и над 57 000 нощувки на украински жители у нас единствено в границите на месец юли, което приказва за броя коли на задгранични туристи у нас.  

По втория проблем от камарата считат, че „ наемането на обслужващ личен състав от Украйна, Северна Македония, Турция, Молдова и Близък и Далечен Изток няма да увеличи качеството на обслужване “, се споделя в позицията на камарата. Според тях вместо това би трябвало да се сътвори специфичен фонд, с който да се финансира квалифицирането и задържането на български обслужващ личен състав.

Друг проблем, който се отбелязва и то от задгранични туроператори, е че у нас се нарушават законите, като се толерира провеждането на строително-монтажни работи и прекосяването на тежкотоварни камиони в курортите по време на дейния туристически сезон.

Камарата отбелязва, че тази година след отварянето на границите и разхлабването на ограниченията е отприщило невиждано до момента търсене на леглова база. Притокът на туристи към Бургас и района в интервала 15 юли – 20 август е приличал на „ ново преселение на света “, се споделя още в разбора. Съществено растежи по отношение на 2020 година бележат пазари като: Австрия – 148,80%, Белгия – 123%. Чехия – 127%, Германия – 103%, Ирландия – 214%, Полша –31%, Израел – 150% и Украйна – 2,53%. Нито един задграничен пазар обаче не е достигнал равнищата от лято 2019 година

През месец август 2021 година на летище Бургас са посрещнати 174 044 задгранични жители. Спрямо 2020 година е реализиран растеж от 124%, а по отношение на базисната 2019 година е осъществен спад от 56%, в безспорни числа в по-малко 221 906.

Ръстът на идващите чартърни полети през август 2021г. по отношение на 2020 година е достигнал 97%, а 2021 година по отношение на 2019 година – бележат спад от 51,%.

Като плюс се отбелязва възобновяване на редица пазари, като Естония, Норвегия, Франция, Италия, Латвия, Литва, Нидерландия и Швеция, от които през предходната година не е дошъл нито един екскурзиант.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР