Липсата на достатъчно движениe и спорт се превръща в проблем

...
Липсата на достатъчно движениe и спорт се превръща в проблем
Коментари Харесай

Липсата на движениe - рисков фактор за развитие на хемороиди

Липсата на задоволително движениe и спорт се трансформира в проблем за от ден на ден хора, изключително в последните години, когато пандемията ни наложи радикално друг метод на живот. Мнозина останаха да работят у дома, прекарвайки с часове пред компютрите. Други просто се отхвърлиха от спорта и дейното придвижване, спазвайки обществена изолираност. Има и такива, които не са спирали да се трудят присъствено, само че все пак заради естеството на работата си, са лишени от задоволително движениe. Заседналият метод на живот се трансформира във все по-тревожен проблем за актуалното общество, което избира да разпуска на дивана и пред тв приемника или сърфирайки в интернет, вместо да спортува интензивно на открито.

В който и от случаите да попадате, е добре да знаете, че неналичието на движениe има връзка с кръвоносните съдове, ситуирани в аналната област, написа venite.bg. Мит ли е обаче, че заседналият метод на живот предизвиква хемороиди? Според здравните специалисти няма доказателства, че продължителното седене може да бъде директно обвързвано с хемороидалната болест. Но обездвижването може да е обвързвано с фактори, които усилват риска от появяването ѝ. Недостатъчната физическа интензивност може да докара до продължителен запек и наднормено тегло, които надлежно към този момент са причина за пораждане на хемороидална болест. Ако желаете да се предпазите, е значимо да си осигурите задоволително придвижване и спорт в всекидневието. Умерените извършения оказват помощ за възстановяване или попречване на доста проблеми, свързани с червата и храносмилането, в това число хемороиди. Когато методът ви на живот е затънал, всичко в тялото действа по-бавно, в това число и червата. Упражненията оказват помощ за напредването на отпадъците през чревния тракт. Това от своя страна защищава от развиване на запек и мързеливи вътрешности.

В случай че към този момент имате възпалени хемороиди, не трябва да отхвърляте спорта. Напротив, ще ви е потребно! Добре е да вършиме постоянно леки физически извършения или да се разхождате. Разбира се, с цел да избегнете утежняване би трябвало да си спестите мощно натоварващи извършения като да вземем за пример повдигане на тежести. Това е противопоказно, в случай че страдате от хемороиди, защото може да се усили натиска върху аналната област. Не прекалявайте и с прекомерно интензивните тренировки. Също по този начин избягвайте спортове, които изискват да прекарвате дълго време седнали като колоездене, конна езда и гребане.

Ако към този момент имате проблеми с хемороидите, е добре да спортувате умерено и с леки физически натоварвания. Изберете интензивност, която ви подхожда – движете се интензивно в парка, когато времето разрешава. Плуването, танците и дългите разходки са изцяло подобаващи. Можете да опитате йога, пилатес или подобаваща гимнастика. Тези спортни действия ще освободят ендорфини, които ще ви накарат да се почувствате по-добре, а също по този начин ще обезпечат по-добър кръвопоток в тялото.
Снимкa: Shutterstock  Липсата на движениe - рисков фактор за развиване на хемороиди

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР