Липсата на достатъчно часове нальот за пилотите от Военновъздушните ни

...
Липсата на достатъчно часове нальот за пилотите от Военновъздушните ни
Коментари Харесай

Въпросът с нальота: Защо пилотите от Граф Игнатиево отказваха да се качат на Миг-29?

Липсата на задоволително часове нальот за водачите от Военновъздушните ни сили се завръща на дневен ред след случая с изтребител Миг-29 по време на учението " Шабла 2021 ".

Докато избавителните екипи търсят водача и самолета в морето, докорошният боен министър Красимир Каракачанов разгласи пред Dir.bg, че по негова информация повода за случилото се не е нередовност в машината, като акцентира, че при пукотевица в нощно време най-големият проблем е загубата на ориентировка от водача.

Недостигът на задоволително часове за тренировки беше издигнат и от Румен Радев, пълководец на Военновъздушните сили преди встъпването му в служба като президент.

" Това, което е в цялата авиобаза сега, е по-малко от норматива за един авиатор, който лети в Авиано, а годината завършва ", на 24 септември 2020-а по време на взаимен полет на МиГ-29 и Ф-16 над Граф Игнатиево.

Сега същият модел аероплан и същата база, от която е пилотиралият майор, попаднаха в хрониката с авио произшествия.

Най-драстичният метод, по който самите лети показаха неодобрение от незадоволителните часове във въздуха, беше митингът през 2017 година Отново в базата в Граф Игнатиево.

В края на октомври пилoтите демонстративно отхвърлиха дa лeтят, така ĸaтo ce чyвcтвaха нecигypни в изтpeбитeлите MиГ-29. Тогавашният зaм.-миниcтъpът нa oтбpaнaтa гeн. Aтaнac Зaпpянoв удостовери, чe " пpoявeнaтa нeyвepeнocт e cвъpзaнa c нeдocтaтъчнa нaтpeниpaнocт пopaди нaлeтeни нeдocтaтъчнo чacoвe ". Причината е закъснение на ремонта на машините поради следващото напрежение по оста " фили и фоби " - за това дали Русия може и би трябвало да подсигурява техническата поддръжка на МиГ-овете.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР