Липсата на бюджет се отразява и на пациентите. В заведенията

...
Липсата на бюджет се отразява и на пациентите. В заведенията
Коментари Харесай

Д-р Гълъбова: Порционът на психично болните - 5 лв. на ден за три хранения

Липсата на бюджет се отразява и на пациентите. В заведенията за психологично заболели в този момент хранят пациентите с 5 лева дневно за три хранения. " Мизерия ”. Това съобщи психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова в предаването " Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Д-р Гълъбова дружно с шефа на спектакъл " Възраждане ” Роберт Янакиев и водещия Иво Танев разискаха обстановката в социално-политически проект в страната ни.

" Виждам тежък декаданс – в институционален, в цивилизационен проект. Промяна не виждам, виждам замяна. Хората са изтощени. Хората са заети с оцеляването си. Дали депутатите си дават сметка, че с техните три обеда в близките заведения към Народното събрание хората живеят цялостен месец ”, запита психиатърът.

" 300 млади актьори – най-играещите в България от през днешния ден са на улицата. Днес свършва програмата " Мелпомена ” и те са на улицата, с прекъснати контракти. Понеже няма признат бюджет, програмата свършва ”, съобщи Янакиев.

Като доктор доктор Гълъбова посочи, че ракът се лекува коренно. Тя вижда лекуването на обществото ни " в изриване на безусловно всичко. На ментално равнище ще поеме няколко генерации ”, сподели тя. По думите й: " страната е в развой на раздробяване, институции не работят, езикът е просташки – тези, които са там (във властта), са част от нас. Съзнателният избор се прави от всеки човек на база неговите познания, опит, … Или би трябвало да почистим Авгиевите обори, или ще изчезнем. Трябва да спрем да споделяме, че политиката не ни интересува ”, добави психиатърът.

Според шефа на спектакъл " Възраждане ” Роберт Янакиев всеки от нас се държи безсрамно, невъпитано, а чакаме в Народното събрание представителите да се държат друго.

Водещият Иво Танев изясни, че събитията в последните години в страната ни не са инцидентни – " вижте какво стана в образованието, в други сфери ”, изясни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР