Липсата на активност, светлина и интерактивност, всички те са фактори,

...
Липсата на активност, светлина и интерактивност, всички те са фактори,
Коментари Харесай

Правете тези неща и ще спите спокойно по време на изолация

Липсата на интензивност, светлина и интерактивност, всички те са фактори, които могат да нарушат съня ни през този интервал на ограничаващи ограничения. Доктор Дидие Лагард, откривател в научния комитет на Националния институт за следене на съня (INSV), приказва за положителните привички, които е належащо да се подхващат, с цел да се спи добре, написа "Дарик нюз ".

Доктор Лагард дава пет съвета, с цел да спим по-добре в този комплициран интервал. Правилото е „ да спазвате физиологичните и психическите си ритми “, споделя експертът. А точно:

Лягайте и ставайте едновременно
Това, че сте изолирани, не значи, че би трябвало да останете в леглото до обяд и да си лягате късно! Напротив, значимо е да поддържате естествения си биологичен темп: „ настройте будилника си тутакси, в което нормално ставате, с цел да отидете на работа. Така ще настроите темпото за деня си. Можете да се разсъните добре единствено в случай че спите добре. "

Излагайте се на слънцето
Изолацията унищожава тялото ни, изключително при производството на хормона мелатонин. Той се набира през целия ден с помощта на слънцето, а вечер се отделя в тялото, с цел да подсигури положителния сън. Въпреки това, през последните дни, поради ограничаващите ограничения, ние доста по-малко сме изложени на дневна светлина. „ Ако сте в мрачен апартамент и без осанка, това е още по-проблематично “, прецизира доктор Лагард. „ Стойте до прозорец колкото е допустимо повече, когато има лъч слънце, който да запълни мелатонина “.



Движение
Ако държавното управление позволява единствено джогинг от един час в границите на километър към дома ви, има и други други възможности да спортувате вкъщи. "Отново става въпрос за доближаване до максимума от естественото: в случай че сте състезателен вид, продължете да бягате или ходите пешком (очевидно спазвайки инструкциите, издадени от държавата) “. И за всеки малко всекидневно упражнение може да бъде потребно единствено в интервали на изолираност, изключително във връзка с съня. Известна е поговорката - здрав дух крепко тяло!

Яжте уравновесена диета
Ако се предлага храна за укрепване на имунната система, лекар Лагард също поучава да се употребяват най-много пресни артикули. „ Консервираните храни, губят доста хранителни субстанции “. Липсват ви въображение? Има задоволително лесни предписания, даже и за тези, които не обичат да готвят.

Поддържайте връзка с близки
При ограничаващите ограничения, разумно е срещите да се редуцират. Това обаче, не значи, че човек не може да поддържа контакти! Така че, за виртуалните аперитиви с другари и семейство е добър метод да оцелее хармонията сред двойките и по време на изолираност. Важно е да сте заети по време на тези прецизни ограничения, с изключение на сериалите по Netflix „ отворете хоризонта си, заемете мозъка си, тъй че сънят ви да бъде изцяло възобновен “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР