Липса на време, кадри и пари - това е причината

...
Липса на време, кадри и пари - това е причината
Коментари Харесай

Промените на Манолова не минали, защото нямало пари, време и кадри

Липса на време, фрагменти и пари - това е повода през днешния ден в обществената комисия в Народното събрание депутатите и министърът на обществената политика Бисер Петков да отхвърлят предлагането на омбудсмана Мая Манолова за смяна в Кодекса на труда, което щеше да отбрани чиновници на банкрутирали предприятия да търсят правата и парите си.

Днес в Народното събрание Мая Манолова ядосана описа пред публицисти, че решението на парламентаристите е " позор и срам ".

Пред публицисти в Народното събрание общественият министър Бисер Петков разгласи, е измененията касаят 6 закона, които вървят в един законопроект.

Предложението на Манолова бе Главната Инспекция по Труда да инициира производства по неплатежоспособност на компании и предприятия, като в този миг няма нито една държавна администрация, която да е длъжна да го прави.

Подобна смяна изисква време, средства и подготвени фрагменти - нещо, което ГИТ сега няма, по думите на Петков.

Промяната ще се случи, само че тя ще влезе в действие чак от началото на юли 2018-та година, което значи, че към този миг близо 4 хиляди души, работили за банкрутирали компании като " Макс Телеком " и " Пикадили " ще останат без заработените си заплати.

Социалният министър не посмя да разяснява каква ще е тяхната орис оттук насетне, защото през юли идната година законовият период, с цел да си търсят правата тези хиляди ощетени служащи ще бъде изминал.

Все отново Петков трансферира топката на депутатите и макар че е отхвърлено от обществената комисия, министърът сподели, че всико зависи от волята на депутатите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР