Липса на подкрепа и доверие от страна на ръководството на

...
Липса на подкрепа и доверие от страна на ръководството на
Коментари Харесай

Зидан скочи на ръководството на "Реал": Не чувствам доверие и подкрепа

Липса на поддръжка и доверие от страна на управлението на " Реал " Мадрид и подценяването на напъните, които е вложил в построяването на отбора, са главните аргументи Зинедин Зидан да напусне " белите " за повторно.

Това съобщи към този момент някогашният треньор в отворено писмо, оповестено в испанското издание " Ас ".

Зидан разгласи, че се отдръпва за повторно дни, откакто сезонът за " Реал " завърши, а тимът остана на второ място в класирането на Примера дивисион, а в Шампионската лига отпадна на полуфинал.

" Скъпи мадридисти,

В продължение на двадесет години, от първия ден, в който стъпих в град Мадрид и облякох бялата фланелка, вие ми дадохте своята обич. Винаги съм чувствал, че има нещо доста особено сред нас. Имах огромната чест да бъда състезател и треньор на най-великия клуб в историята, само че на първо място съм просто още един състезател на " Реал " Мадрид. За всичко това, желаех да ви напиша това писмо, с цел да се сбогувам с вас и да обясня решението си да напусна треньорския пост.

Снимка: Reuters

Когато през март 2019 година се съгласих да се върна като треньор на " Реал " Мадрид след пауза от към осем месеца, това беше, тъй като президентът Флорентино Перес ме предложения, несъмнено, само че и тъй като всеки ден получавах известия от вас, че желаете да се върна. Когато срещах всеки един от вас на улицата, усещах поддръжката и желанието да се видя още веднъж с екипа. Защото споделям полезностите на Мадридизма, този клуб, който принадлежи на своите членове, на своите почитатели, на целия свят. Опитах се самичък да предам тези полезности във всичко, което съм правил, пробвах се да бъда образец. Прекарването на двадесет години в Мадрид беше най-красивото нещо, което ми се случи в живота и знам, че го дължа извънредно на Флорентино Перес, който заложи на мен през 2001 година, който се бори за мен, с цел да ме накара да дойда, когато имаше избрани хора, които бяха срещу. Казвам го от сърце, постоянно ще съм признателен на президента за това. Завинаги.

Сега взех решение да напусна и желая да обясня добре аргументите. Тръгвам си, само че не скачам от лодката и не ми е писнало да упражнявам. През май 2018 година напуснах, тъй като след две години и половина с толкоз доста победи и толкоз доста титли почувствах, че тимът се нуждае от нов курс, с цел да остане на върха. Днес нещата стоят по друг метод. Напускам, тъй като усещам, че клубът към този момент не ми дава увереността, от която се нуждая, не ми предлага поддръжката да изградя нещо в средносрочен или дълготраен проект. Знам футболът и знам условията на клуб като " Реал " Мадрид, знам, че когато не спечелиш, би трябвало да си тръгнеш. Но тук е забравено едно доста значимо нещо, забравено бе какво съм изграждал всекидневно, какво съм съдействал в връзките с играчите, със 150-те души, които работят с и към тима. Аз съм роден победител и бях тук, с цел да подчинявам титли, само че също така са човешките същества, страстите, живота и имам възприятието, че тези неща не са оценени, че не е разбрано, че това също поддържа динамичността на един страховит клуб. Дори в прочут смисъл съм упрекван.

Снимка: Reuters

Искам да уважа това, което сме създали дружно. Бих желал през последните месеци връзките ми с клуба и с президента да бяха малко по-различни от тези на другите треньори. Не съм желал привилегии, несъмнено, че не, а малко повече памет. Днес животът на треньор на пейката на страховит клуб е два сезона, не доста повече. За да продължи по-дълго са от значително значение човешките връзки. Те са доста по-важни от парите, по-важни от славата, по-важни от всичко. Трябва да се грижиш за тях. Ето за какво ме боли доста, когато четох в пресата, след загуба, че ще ме изгонят, в случай че не спечелим идващия мач. Боли ме освен мен, само че и целия тим, тъй като тези известия съзнателно изтекоха в медиите, сътвориха отрицателно въздействие върху състава, сътвориха подозрения и недоразумения. Добре, че имах прелестни момчета, които бяха до гибелта с мен. Когато нещата станаха грозни, те ме избавиха с огромни победи. Защото те имаха вяра в мен и знаеха, че аз имам вяра в тях. Разбира се, че не съм най-хубавият треньор в света, само че съм кадърен да дам силата и увереността, от които всеки има потребност в работата си, без значение дали е състезател, член на треньорския щаб или който и да е чиновник. Знам от какво се нуждае всеки един от екипа. През тези двадесет години в Мадрид научих, че вие, почитателите, желаете да побеждаваме, несъмнено, че го правихме, само че на първо място желаете да дадем всичко от себе си, треньор, щаб, личен състав и несъмнено футболистите. И мога да ви уверя, че сме дали 100% от себе си за клуба.

Също по този начин пиша това писмо, с цел да изпратя известие до публицистите. Направих стотици конференции и за жалост говорихме доста малко за футбола и знам, че и вие обичате футбола, че този спорт ни сплотява. Въпреки това, без да се преструвам, че подлагам на критика или ви давам уроци, бих желал въпросите не постоянно да са ориентирани към несъгласия, бих желал да бяхме говорили по-често за топката и на първо място за играчите, които са и постоянно ще бъдат най-важното нещо в тази игра. Да не забравяме футбола, дано се грижим за футбола.

Скъпи мадридисти, аз постоянно ще бъда един от вас.

Напред Мадрид!

Зинедин Зидан "

Снимка: Reuters

Сезон 2020/2021 беше първият за Зидан, отпред на " Реал ", в който клубът не завоюва нито един значим шампионат.

При първия си престой на скамейката на " Реал " той завоюва 9 трофея. Води отбора в 149 мача от 4 януари 2016 до 31 май 2018 година, а това прави по едно отличие на всеки 16,5 срещи. Французинът оказа помощ на своя отбор да завоюва 3 следващи пъти Шампионската лига (той има и един трофей с " белите " като футболист). През 2017 година стана първенец на Испания и завоюва Суперкупата на страната. Успя да вдигне 2 пъти Суперкупата на Европа и 2 пъти да ликува след финалния мач на международното клубно състезание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР